ΤΟΠΙΚΑ

Σε αντιπολεμική συγκέντρωση καλούν η ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία

σε-αντιπολεμική-συγκέντρωση-καλούν-η-116822

Την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαρτίου στις 18.30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Η ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε αντιπολεμική συγκέντρωση, την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 18:30, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα επισημαίνονται τα εξής: «Εδώ και λίγες μέρες η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ρυθμό με συνέπεια την απώλεια ανθρώπινων ζωών και χιλιάδων ξεριζωμένων από τα σπίτια τους πολιτών που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη να παίρνουν τον τραγικό δρόμο της προσφυγιάς. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων για σφαίρες επιρροής, εδαφικά κέρδη και ενεργειακούς πόρους για άλλη μια φορά έχει ως μόνο θύμα τον άνθρωπο. Οι διεθνείς διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσα από διαπραγματεύσεις και όχι μέσα από την δύναμη των όπλων.

Θάνατος, προσφυγιά, φτώχεια είναι ο μοναδικός απολογισμός του πολέμου. Η μόνη λύση είναι η φιλία και η αρμονική συνύπαρξη των λαών με την απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτή τη στιγμή η δημιουργία ενός παγκόσμιου ειρηνιστικού μετώπου με δυναμική τέτοια ώστε να μπορεί να ανακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις κάθε είδους είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

Στην ίδια ανακοίνωση αφήνονται αιχμές, με την τοπική οργάνωση να αναφέρει ότι «μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σπουδή της κυβέρνησης της ΝΔ να εμφανιστεί ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ και να εμπλέξει την χώρα μας σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις με την απόφασή της να σταλεί στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία».

Επικρίνεται επίσης το υπουργείο Πολιτισμού, διότι ανέστειλε εκδηλώσεις με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Λέμε όχι στον πόλεμο. Ναι στην Ειρήνη. Για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για να νικήσει η ζωή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου