ΛΑΡΙΣΑ

Με δορυφορικό σύστημα η προστασία των δασών της Θεσσαλίας

με-δορυφορικό-σύστημα-η-προστασία-των-116612

Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για το έργο 8,8 εκατ. ευρώ

Στην κατάθεση πρότασης για την ανάπτυξη δορυφορικού συστήματος προστασίας και εποπτείας των δασών της Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 8,8 εκατ. ευρώ και διάρκειας 36 μηνών, θα προχωρήσει η ΠΕΔ (Περιφερειακή Ενωση Δήμων) Θεσσαλίας, όπως αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές Μ. Δευτέρα. Πρόκειται για πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και στόχος του έργου είναι η δημιουργία και η λειτουργία δορυφορικού συστήματος, το οποίο θα εποπτεύει την υγεία των δασών της Θεσσαλίας (φυτοπροστασία) με δυνατότητα αποτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από φυσική καταστροφή (πυρκαγιά ή πλημμύρα). Συγχρόνως θα ελέγχεται δασική έκταση με συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις πυροπροστασίας, όπως χάραξη ζωνών πυρασφάλειας κ.λπ.

«Το πρόβλημα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αν και αποτελεί ρυθμιστικό πεδίο της κεντρικής διοίκησης, είναι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτακτικό ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης. Με τον ρόλο της, που είναι σημαντικός και πολυδιάστατος, θα πρέπει να προστατεύει τη ζωή και τη περιουσία του τοπικού πληθυσμού της, να προασπίζει τα περιβαλλοντικά αγαθά και την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών της.

Για τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι σύγχρονη με ρόλο, όχι μόνο ενεργό, αλλά καινοτόμο και δημιουργικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου