ΤΟΠΙΚΑ

Αποχαιρέτησαν το μαέστρο της καρδιάς μας

αποχαιρέτησαν-το-μαέστρο-της-καρδιάς-116498

Δεκάδες εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού απηύθυναν το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Καρυδάκη

Σε κλίμα οδύνης και έντονης συγκίνησης απηύθυναν χθες το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Καρυδάκη, το μαέστρο της καρδιάς μας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, οι δικοί του άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία αρκετών φίλων του μαέστρου, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στη Φιλαρμονική, κατά την πολυετή θητεία του στο τιμόνι της ορχήστρας, αφήνοντας τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα και δυσαναπλήρωτο κενό στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της πόλης.

Το «ύστατο χαίρε» απηύθυνε στο επί σειρά ετών μαέστρο της Φιλαρμονικής, εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, υπ ογραμμίζοντας την πολύ σημαντική προσφορά και το έργο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρυδάκης πέρασε όλες τις βαθμίδες της στρατιωτικής ιεραρχίας του μουσικού σώματος και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του συνταγματάρχη. Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, απέδωσαν με το δικό τους τρόπο το τελευταίο αντίο στο μαέστρο, «τον πατέρα τους» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας με εμφανή συγκίνηση την οδύνη τους για το θάνατό του, σε ηλικία 85 ετών.

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν το Γιώργο Καρυδάκη δεκάδες πνευματικά του παιδιά, μουσικοί της Φιλαρμονικής, ερμηνευτές, μαθητές και επί σειρά ετών συνεργάτες του.

«Νιώθω ότι έχασα για δεύτερη φορά τον πατέρα μου» δήλωσε συντετριμμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αχιλλέας Τσιργούλας, υπογραμμίζοντας ότι «η ψυχή και το έργο του θα παραμείνουν αθάνατα».

Εντονα συγκινημένος αποχαιρέτησε το μαέστρο ο Γιάννης Καρκάλας, μαέστρος της Πολυφωνικής, υπογραμμίζοντας ότι «επί των ημερών του Γιώργου Καρυδάκη, η Φιλαρμονική έγραψε ιστορία».

Ο πρόεδρος της χορωδίας Εκπαιδευτικών, Γιώργος Τουφεξής, εξέφρασε στ ους οικείους του εκλιπόντος τα συλλυπητήριά του, για την εκδημία του «άρχοντα της μουσικής», σημειώνοντας παράλληλα ότι «η συνεργασία μας ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της χορωδίας μας».

Καλλιτέχνες της πόλης που συνεργάστηκαν κατ’ επανάληψη με τη Φιλαρμονική σε επιτυχημένες μουσικές βραδιές, εξέφρασαν την ανείπωτη θλίψη τους για το θάνατο του Γιώργου Καρυδάκη, τον οποίο αποχαιρέτησαν με δάκρια στα μάτια.

Η υψίφωνος Κατερίνα Αποστολοπούλου, ανέφερε ότι «εκείνο που θυμάμαι είναι η αγάπη με την οποία μας αντιμετώπιζε. Ηταν ένας πατέρας για όλους μας».

Με ανάλογα συναισθήματα σκιαγράφησε την προσωπικότητα του εκλιπόντος η πιανίστα Κερασία Σιάρα, χαρακτηρίζοντάς τον «γλυκύτατο, πρόσχαρο άνθρωπο, πάντα χαμογελαστό» ενώ προσέθεσε ότι «ο μουσικός κόσμος θρηνεί για την απώλειά του. Του χρωστάμε πολλά όλοι μας και κυρίως ο Βόλος».

Ο ερμηνευτής Θωμάς Σκοτίδας ανέφερε από την πλευρά του ότι «ήταν άψογος, πολύ καλός άνθρωπος, πολύ καλός συνεργάτης, διαλλακτικός, άκουγε τις γνώμες των άλλων, είχαμε μια άψογη συνεργασία αλλά είχαμε και φιλία. Ηταν πολύ καλός άνθρωπος και γι’ αυτό ήταν αγαπητός σε όλους και συνεργάτες και φίλους. Τι άλλο να πω για το μαέστρο, τα λέει η ιστορία του» προσέθεσε ο ίδιος.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, η διευθύντρια πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Χρύσα Δραντάκη, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι Κυριάκος Μήτρου και Πάνος Σκοτινιώτης, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μας, δεκάδες άνθρωποι του πολιτισμού, φίλοι και συνεργάτες του μαέστρου. Ολοι απηύθυναν λόγια παρηγοριάς στους οικείους του εκλιπόντος, εκφράζοντας παράλληλα την οδύνη τους για την απώλεια ενός σημαντικού μουσικού, που αγκάλιασε με αγάπη τη Φιλαρμονική, και τους μουσικούς, τους οποίους θεωρούσε παιδιά του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου