ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

ενημέρωση-για-την-ασφαλή-χρήση-του-δια-116343

Από τον Ομιλο Rotaract Βόλου

Την ανάγκη ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου υπογραμμίζει ο Ομιλος Rotaract Βόλου, με αφορμή τη σημερινή μέρα, που έχει καθιερωθεί από το 2014 ως Ημέρα Ασφαλούς Ιντερνετ με σκοπό να προάγει την Ασφάλεια των χρηστών στο διαδίκτυο αλλά και τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ομιλος Rotaract Βόλου, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «αποτελείται από κοινωνικά και ανθρωπιστικά ευαισθητοποιημένους νέους 18-30 ετών.

Τα μέλη το ομίλου χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση το διαδίκτυο τόσο για την ενημέρωσή μας, όσο και για την επικοινωνία μας με άλλου φορείς και την οργάνωση των δράσεών μας και την προβολή τους στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα μας www.rotaractvolos.org.

Τέλος, ερχόμαστε σε επαφή με ομίλους Rotaract από όλο τον κόσμο συμμετέχοντας και οργανώνοντας διεθνείς δράσεις». Θέλοντας να επιστήσουν την προσοχή του κόσμου σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου, τα μέλη του ίδιου Ομίλου συμβουλεύουν τους χρήστες του διαδικτύου:

«Να αλλάξουν κωδικό στους λογαριασμούς που διατηρούν κάθε 6 μήνες τουλάχιστον. Να διατηρούν επιφυλακτική στάση σε άτομα που δε γνωρίζουν στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης» ενημερώνοντας παράλληλα τα παιδιά σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει η χρήση του διαδικτύου.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «δεν δίνουμε ποτέ το στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών σε ύποπτα email, αποφεύγουμε να κάνουμε κλικ σε ύποπτες διαφημίσεις, ελέγχουμε τα αρχεία που κατεβάζουμε για ιούς πριν τα ανοίξουμε».

Τα μέλη του Ομίλου Rotaract Βόλου επισημαίνουν ότι η γενιά του internet μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια κατεξοχήν προνομιούχα γενιά. Εχει το προνόμιο της άμεσης πληροφόρησης και εξόρυξης γνώσης αλλά και της χρήσης μυριάδων εφαρμογών του, όπως της επικοινωνίας, των ηλεκτρονικών αγορών και της κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελεί το χρησιμότερο εργαλείο της καθημερινότητάς μας και με σωστή χρήση μπορούμε να αποκομίσουμε μεγάλα οφέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου