ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν σε απεργία διαρκείας ~ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

παραμένουν-σε-απεργία-διαρκείας-απορ-115163

Χωρίς πλέον νομικό κώλυμα σε ΙΜΑΝΤΑ και ΣΥΡΜΑ οι εργαζόμενοι

Δεύτερη «νίκη» για τους εργαζόμενους στο ΣΥΡΜΑ συνιστά η απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρεία κατά των εργαζομένων στη θυγατρική του ΙΜΑΝΤΑ.

Μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας των εργατών στην ΙΜΑΣ, προστέθηκε χθες και η απορριπτική απόφαση για τους εργάτες της ΣΥΡΜΑ την οποία παρέλαβε ο νομικός σύμβουλος των δύο σωματείων Στ. Λυμπερδόπουλος και ενημέρωσε τους απεργούς που μετά από συνελεύσεις αποφάσισαν να συνεχίσουν αταλάντευτοι την κινητοποίηση μέχρι η εταιρεία να ανακαλέσει την εκ περιτροπής εργασία.

Χθες η Ομοσπονδία εργαζομένων στις χημικές βιομηχανίες με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις δύο αποφάσεις της Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι «οι κουτοπονηριές της διοίκησης και η χρησιμοποίηση του όρου «προσωρινός περιορισμός εργασίας» που στην πραγματικότητα στόχευε στην περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους σε βάρος των εργαζομένων, που δουλεύουν σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες για να είναι η εταιρεία κερδοφόρα, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα και πολύ περισσότερο την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Καλεί μάλιστα τη διοίκηση του ΙΜΑΝΤΑ «να συνειδητοποιήσουν το λάθος τους και αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ευθύνες τους για το πρόβλημα που δημιούργησαν, στην ίδια την εταιρεία που διοικούν, να αλλάξουν κατεύθυνση σχετικά με τη συμπεριφορά και την πολιτική τους απέναντι στους εργαζόμενους, να παραμερίσουν απρόσφορους εγωισμούς και να ζητήσουν συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέβαλαν τους εργαζόμενους» και συγχαίρει την αταλάντευτη στάση του Σωματείου που πέρα και έξω από μικροπαραταξιακές και ιδεολογικές αντιλήψεις, ενώθηκαν στον αγώνα για το συνολικό συμφέρον. Συγχαίρουμε επίσης και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και στήριξαν δυναμικά τον αγώνα τους.

Το ΕΚΒ από την πλευρά του εκτιμά ότι πλέον η συνέχιση του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων σε ΙΜΑΝΤΑ και ΣΥΡΜΑ αποκτά ισχυρή νομική θωράκιση για συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα και υπογραμμίζει ότι αυτές οι δύο αποφάσεις «συνιστούν τις πρώτες ηχηρές και θαρραλέες θεσμικές ενστάσεις απέναντι στη μέχρι τώρα μνημονιακή λαίλαπα που σάρωνε τα εργατικά δικαιώματα και μετέτρεπε τους ανθρώπους σε αριθμούς δίχως αξία. Για τούτο, και αποτελούν ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των πληττόμενων εργαζόμενων, που, πλέον, αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι και εγκαταλελειμμένοι, έρμαια στον κάθε ασύδοτο και ωμό εργοδότη».

Τις αποφάσεις της δικαιοσύνης χαιρέτησε επίσης ο βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος σημειώνοντας ότι «Είναι μια νίκη που μας γεμίζει με δέος, γιατί μας φέρνει πιο κοντά στο προδιαγεγραμμένο τέλος της σκοτεινής εποχής των κατάφορων αδικιών σε βάρος των πολιτών που εγκαινίασαν τα Μνημόνια» ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Μουτσινάς σημειώνει ότι «Η δικαστική απόφαση που δικαίωσε τους εργαζόμενους αποτελεί καθαρό μήνυμα σε όσους εργοδότες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το τρομοκρατικό κλίμα που δημιούργησε η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους σε βάρος των εργαζόμενων, καταπατώντας ακόμη και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας».

Στο πλευρό των απεργών δηλώνοντας στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση τάσσονται επίσης σωματεία όπως το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας, το σωματείο χειριστών Ν. Μαγνησίας, το συνδικάτο Οικοδόμων Μαγνησίας, το σωματείο εργαζομένων στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας κ.α. Τέλος το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους, απολυμένους κι ανέργους, τους νέους και τις νέες, όλες και όλους τους πολίτες του Βόλου, στη στήριξη και κλιμάκωση, του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων της ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου