ΤΟΠΙΚΑ

1.500 επιστήμονες στον Βόλο έκαναν αιτήσεις για το voucher των 600€

1-500-επιστήμονες-στον-βόλο-έκαναν-αιτήσε-115029

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κατάρτισης, που δίνει και πιστοποίηση, κυρίως από δικηγόρους και γιατρούς

Περί τους 1.500 επιστήμονες από τον Βόλο είχαν καταθέσει έως και χθες τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή τους στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, που αφορά σε έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους που πλήττονται οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα σε αντίθεση με τις αρχικές αρνητικές αντιδράσεις, η επιστημονική οικογένεια της πόλης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, μέσω του οποίου, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να δώσει εξετάσεις και να λάβει πιστοποίηση για το αντικείμενο πάνω στο οποίο θα καταρτιστεί.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τις 9 Απριλίου και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ΚΕΚ KS Studies, Αρη Σαββάκη, ήδη οι πρώτοι επιστήμονες που πήραν κωδικούς ξεκίνησαν τα προγράμματα τηλεκατάρτισης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές. Όπως σημειώνει ο κ. Σαββάκης, προς το παρόν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται από δικηγόρους και γιατρούς, ενώ στην τηλεκατάρτιση συμμετέχουν και αρκετοί μηχανικοί. «Λιγότερες είναι οι αιτήσεις από εκπαιδευτικούς κι αυτό γιατί το πρόγραμμα δεν απευθύνεται στους έμμισθους του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, αλλά στους εκπαιδευτικούς ελεύθερους επαγγελματίες, π.χ. ιδιοκτήτες φροντιστηρίων», αναφέρει ο κ. Σαββάκης.

Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης 100 ωρών αφορά σε δέκα διαφορετικά αντικείμενα: Προστασία προσωπικών δεδομένων, δημόσιοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, ηλεκτρονικό εμπόριο- ηλεκτρονικές συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά εργαλεία, βασικές δεξιότητες σε λογισμικά, σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ψηφιακή υπογραφή- ψηφιακά πιστοποιητικά- ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ τηλεργασία και τηλεδιάσκεψη, τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων, διαχείριση έργων και διαδικτυακή συνεργασία, σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον, μέτρα πρόληψη και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας και χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης με σύγχρονα εργαλεία και mobile εφαρμογές.

Οπως εξηγεί ο κ. Σαββάκης, μέσω του προγράμματος οι επιστήμονες δεν κερδίζουν μόνο σε γνώσεις και το επίδομα των 600 ευρώ που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, μία με την ένταξη στο πρόγραμμα (400 ευρώ) και η δεύτερη με το τέλος της κατάρτισης (200 ευρώ). «Σε όσους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους», σημειώνει ο ιδιοκτήτης του KS Studies.

Σημειώνεται ότι σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη κατατεθεί 110.000 αιτήσεις περίπου. «Το πρόγραμμα αφορά σε 180.000 επιστήμονες», διευκρινίζει ο κ. Σαββάκης. Μάλιστα, δόθηκε παράταση και στην προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων που κανονικά εξέπνεε σήμερα. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αιτήσεις έως 22 Απριλίου μόνοι τους ή με εξουσιοδότηση μέσω ΚΕΚ έως τις 25 Απριλίου και η κατάρτιση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου