ΤΟΠΙΚΑ

«Ρεσιτάλ κυνηγητών και διώξεων» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

ρεσιτάλ-κυνηγητών-και-διώξεων-κατα-113930

Για απόπειρα φίμωσης της κριτικής μιλούν οι «έξι» ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι με αφορμή τη μήνυση σε βάρος της Θάλειας Στάχτου

Casus belli για το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας σήμανε η κλήση που δέχθηκε η πρόεδρος Θάλεια Στάχτου, για να δώσει κατάθεση στο Πταισματοδικείο, μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου και εννέα ακόμη αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Χθες η κ. Στάχτου έλαβε γνώση του περιεχομένου της εις βάρος της μηνυτήριας αναφοράς επί της οποίας έχει κληθεί να δώσει κατάθεση στις 3 Μαρτίου. «Συνάδελφοι και φίλοι δεν φοβόμαστε, έχουμε την αλήθεια μας και την υπερασπίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι», έγραψε η κ. Στάχτου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Νωρίτερα, συγκλήθηκε και συνεδρίασε εκτάκτως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας που καταδίκασε την «απόπειρα της δημοτικής αρχής να εκφοβίσουν και να φιμώσουν». Εως και την Παρασκευή, στελέχη του Συλλόγου αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε αναφορά και στην παραπομπή υδραυλικού της ΔΕΥΑΜΒ στο πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ανάρτησε αιχμηρά σχόλια κατά της δημοτικής αρχής. «Είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται η γνώμη κάποιου. Να τιμωρείται το… καφενείο στο Facebook», ανέφερε η κ. Στάχτου.

Σε ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε ο Σύλλογος, γίνεται λόγος για ρεσιτάλ κυνηγητών και διώξεων από τη δημοτική αρχή κατά συνδικαλιστών που αντιστέκονται στην τρομοκρατία και τους τραμπουκισμούς.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Ζαλισμένη από δίκες και καταδίκες, η Δημοτική Αρχή Βόλου δίνει ρεσιτάλ κυνηγητών και διώξεων κατά των συνδικαλιστών που αντιστέκονται στην τρομοκρατία και τους τραμπουκισμούς της. Τελευταίο κρούσμα η μηνυτήρια αναφορά δέκα(!) συμβούλων της πλειοψηφίας με προεξάρχοντα τον αναπληρωτή του έκπτωτου Δημάρχου Θ. Θεοδώρου, κατά της προέδρου του συλλόγου μας Θάλειας Στάχτου, η οποία έρχεται σε συνέχεια της παραπομπής της με πειθαρχική δίωξη. Ολα αυτά έχουν φυσικά αιτία, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δράση του σωματείου για την προάσπιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των Δημοτικών Υπαλλήλων και του έργου τους προς τους πολίτες.

Τους ενοχλεί ότι έχουν απέναντί τους ένα σύλλογο και συνδικαλιστές που δεν γίνονται υποχείριό τους στις όποιες ιδιοτέλειές τους. Προσπαθούν να εκφοβίσουν και να φιμώσουν.Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και ταυτόχρονα να δυναμώνουν το σύλλογό μας.

Δεν πρόκειται το Δ.Σ. να τους ακολουθήσει σε μια τέτοια αντιπαράθεση γιατί έτσι κι αλλιώς «εξετάσεις» δίνουμε στους συναδέλφους μας και μόνο σε αυτούς. Αυτούς εκπροσωπούμε και αυτούς προσπαθούμε να υπερασπίσουμε είτε στο Δήμο Βόλου είτε σε οποιονδήποτε Δήμο του Νομού Μαγνησίας.

Αντίθετα, αυτοί είναι υπόλογοι για θέματα αντιποίησης αρχής, τήρησης νομιμότητας και της εργασιακής νομοθεσίας».Υπενθυμίζεται ότι τη μηνυτήρια αναφορά εναντίον της κ. Στάχτου υπογράφουν ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου και εννέα αντιδήμαρχοι οι: Δημήτρης Λιβογιάννης, Αριστείδης Σαββάκης, Αναστάσιος Μπατζιάκας, Δημήτρης Πέγιος, Γιώργος Σουίπας, Θανάσης Σταυρίδης, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, Ανδρέας Ζέρβας και Αποστόλης Μαλαματίνης.

Ζητούν την ποινική δίωξη και τιμωρία της επικαλούμενοι δηλώσεις σε ραδιοφωνική εκπομπή, στη διάρκεια της οποίας κατηγόρησε «σύσσωμη την δημοτική αρχή για τρομοκρατία – τραμπουκισμό, για παράνομες ενέργειες και για τακτικές ρεβανσισμού σε υπαλλήλους που δήθεν «τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι στις ενέργειές μας» που δεν είναι νόμιμες».

Οι έξι ανεξάρτητοι

Στο μεταξύ, τη στήριξή της στο πρόσωπο της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλειας Στάχτου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιωάννης Μολοχίδης.

«Εάν δεν επρόκειτο για τον έβδομο δήμο της χώρας, με την πλούσια δημοκρατική παράδοση θα μπορούσε κανείς να το εκλάβει ως ένα ακόμα κεφάλαιο μιας σουρεαλιστικής αυτοδιοικητικής ιστορίας. Και όμως!

Ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου (μήπως βέβαια και ο original όπως θέλει ο ίδιος να τον αποκαλούν, τα ασκούσε σωστά;) και άλλοι εννέα σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αφού δρομολόγησαν τις λύσεις για όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, βάζοντας την στις ράγες της «Νέας Εποχής», αποφάσισαν πως το μεγάλο αγκάθι είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι εκπρόσωποι τους, οι οποίοι δυστυχώς για αυτούς έχουν άποψη για το τι πραγματικά σημαίνει χρηστή διοίκηση.

Οι ίδιοι που έχουν λασπολογήσει όλους τους υπολοίπους (αντιπολίτευση, σωματεία, φορείς) επειδή οι τελευταίοι μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες ασκούν τον ρόλο τους, έρχονται τώρα και μάλιστα από θέση ισχύος καθότι εργοδότες, να φιμώσουν οτιδήποτε δεν τους αρέσει ως κριτική. Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές: εξοβελισμός φορέων από την ΔΕΥΑΜΒ, αποκλεισμός ομάδων μειοψηφίας από επιτροπές και νομικά πρόσωπα, ύβρεις επιπέδου χαμαιτυπείου σε όποιον πει πως κάτι δεν έγινε καλά εδώ. Τίποτε δεν θα μας έκανε έκπληξη.

Ομως αυτή την φορά ξεπέρασαν κάθε πιθανό σενάριο.

Με απίθανο θράσος (μην αναρωτιόμαστε που το βρήκαν, ας είναι καλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ενάμιση χρόνο τώρα μάλλον βρίσκονται σε άλλο πλανήτη) υποβάλλουν μήνυση κατά της Προέδρου του συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας διότι τόλμησε να καταγγείλει την δημοτική αρχή για τρομοκρατία και τραμπουκισμό των εργαζομένων.

Θίχτηκαν οι κύριοι επειδή κάποιος τους υπενθυμίζει τα έργα και τις ημέρες τους. Αλήθεια κύριοι, ποιος ήταν ο αιρετός που κάποτε ενεπλάκη με υπάλληλο του Δήμου μέσα στο δημαρχείο και αν δεν επενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι ποιος ξέρει τι άλλο θα έκανε ; Ποιάς δημοτικής αρχής οι εργαζόμενοι ενάμιση χρόνο τώρα έχουν γίνει μπαλάκι εξαιτίας ρεκόρ εκδικητικών μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία επειδή δυσανασχετούν με τας υποδείξεις σας, με συνέπεια να έχουν παραλύσει όλες οι υπηρεσίες; Σε άλλη πόλη υπάλληλος φέρεται να καλείται σε απολογία και να παραπέμπεται στο πειθαρχικό επειδή τόλμησε από Facebook να αμφισβητήσει τις επιλογές του Καίσαρα της Αυτοδιοίκησης; Οι ίδιοι που έχουν ξεφτιλίσει τους θεσμούς, χρησιμοποιούν την δικαστική οδό για να φιμώσουν την κριτική. Ας είναι, θα καταπέσει σαν χάρτινος πύργος όλο τους το οικοδόμημα. Συμπαραστεκόμαστε και θα είμαστε δίπλα και στην πρόεδρο του συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας και σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου που θέλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δήμου και της πόλης.

Δεν θα κάνουμε καν έκκληση περί ντροπής. Η δημοτική αρχή δεν έχει ούτε αυτό. Στον υπόλοιπο κόσμο που θέλει όμως για την πόλη κάτι καλύτερο από αυτό το «συρφετό», λέμε πως ήρθε η ώρα να ανοίξουν στόματα και να τελειώνουμε δια παντός με ότι πιο φθαρμένο γνώρισε η πόλη.

Αξίζουμε περισσότερα και καλύτερα».

Αιχμές για επιχειρούμενο «πραξικόπημα»

Αφήνει η δημοτική αρχή με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τη μήνυση εναντίον της Θάλειας Στάχτου

Αιχμές για επιχειρούμενο «πραξικόπημα» στο δήμο Βόλου, αφήνει η δημοτική αρχή, σε απάντησή της στη διπλή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και των έξι ανεξαρτητοποιηθέντων από τους «Δρόμους Συνεργασίας» δημοτικών συμβούλων για τη μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Προέδρου του συλλόγου, Θάλειας Στάχτου. Οπως διευκρινίζεται, στελέχη της δημοτικής αρχής προσφεύγουν κατά της κ. Στάχτου κι όχι εναντίον των εργαζομένων και αφήνονται αιχμές για την ανακοίνωση του συλλόγου που δεν φέρει υπογραφές. Στην ίδια ωστόσο ανακοίνωση γίνεται λόγος και για συντονισμένο σχέδιο εξόντωσης του αιρετού Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Συγκεκριμένα:

«Εμφανώς ταραγμένη, συνειδητοποιώντας προφανώς ότι θα πρέπει πλέον ενώπιον του Νόμου και όχι σε κομματικό ακροατήριο, να εξηγήσειτα όσα υβριστικά και συκοφαντικά εξαπέλυσε κατά της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, θορυβεί και προκαλεί με άναρθρες κραυγές κάνοντας λόγο για «κυνηγητά και διώξεις»! Γιατί άραγε; Δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ή έχει κάτι να φοβάται;

Η συνδικαλίστρια αυτή, που είχε μάθει να εργάζεται πέντε ημέρες το μήνα και να «γράφει» και υπερωρίες, προφανώς δεν αντέχει στον πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο, που, δια της νόμιμα εκλεγμένης δημοτικής μας αρχής, ασκείται και προσπαθεί με την κάλυψη των πιο αναχρονιστικών και αποτυχημένων κομματικών και συνδικαλιστικών ομάδων, με κολοσσιαίες ευθύνες στην υποβάθμιση της πόλης και τηςποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, να αποπροσανατολίσει και να εμφανιστεί σαν θύμα. Αλλά οι πρακτικές αυτές έχουν ξεπεραστεί από την ίδια τη ζωή, που φέρνει χιλιάδες συμπολιτών να παρακαλούν για ένα μεροκάματο, την ώρα που συνδικαλιστές γιαλαντζί, σαν τη Στάχτου και τους ομοίους της, προσπαθούν να διατηρήσουν προκλητικά και απαράδεκτα προνόμια σε βάρος της κοινωνίας.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι πρόθυμοι συμπαραστάτες έσπευσαν οι «ανεξάρτητοι» ΣΥΡΙΖΑίοι δημοτικοί σύμβουλοι, στην ουσία ενεργούμενα του εκ των πρωτεργατών της μέγιστης πολιτικής απάτης που συντελείται στον τόπο, Κώστα Πουλάκη, που κρύβονται μέρες τώρα, έχοντες προφανώς, ακόμη, απομεινάρια τσίπας και ευαισθησίας για τα όσα η κυβέρνησή τους διαπράττει σε βάρος του ελληνικού λαού. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν ίχνος τσίπας όταν εκστομίζουν απίστευτης χυδαιότητας ύβρεις, κατά της δημοτικής αρχής της πόλης, μόνο και μόνο επειδή τους στέρησε το προσωπικό τους βόλεμα!

Αυτοί που χρησιμοποιούν με τον πιο αντιδημοκρατικό και στα όρια του φασισμού τρόπο, αντισυνταγματικούς Νόμους και με παρεμβάσεις και πιέσεις στην ίδια τη Δικαιοσύνη επιχειρούν να εξοντώσουν προσωπικά τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, είναι τουλάχιστον γελοίο να αρνούνται σε μας το δικαίωμα να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, όταν κρίνουμε ότι πρέπει να προστατευτούμε από αήθεις επιθέσεις!

Και θα ήταν χρήσιμο, με βάση τη μέχρι τώρα συμπεριφορά τους, να εξηγήσουν δημόσια τι εννοούν όταν δηλώνουν «να τελειώνουμε δια παντός με ό,τι πιο φθαρμένο γνώρισε η πόλη». Μήπως ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κάποιο «πραξικόπημα»; Σαν αυτά που αυθαίρετα καθημερινά διαπράττουν; Συμφωνούμε ότι δεν μπορούν να κάνουν έκκληση για ντροπή. Είναι μια συναισθηματική κατάσταση που δεν γνωρίζουν…

Τέλος για την ανακοίνωση της Στάχτου και του Συλλόγου Εργαζομένων, που παραδόξως δεν φέρει υπογραφές (γιατί άραγε;) έχουμε να παρατηρήσουμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πίσω κρύβονται οι ξεπεσμένοι πολιτικοί απατεώνες που «βούλιαξαν» χρόνια τώρα την πόλη και με εργαλεία σαν τους χρεοκοπημένους αυτούς συνδικαλιστές προσπαθούν να «εκδικηθούν» για την εκλογική γελοιοποίηση που τους επιφύλαξε ο λαός.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η μήνυση στρέφεται αποκλειστικά σε βάρος της υβρίστριας, Θάλειας Στάχτου και όχι βέβαια κατά των εργαζομένων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται σκληρά και ευσυνείδητα, υπηρετώντας την πόλη και το καθήκον τους. Γι’ αυτό και απορούμε έντονα πως το Δ.Σ. του Συλλόγου έσπευσε με ανακοίνωση να δώσει κάλυψη στην συγκεκριμένη κυρία. Ας ελπίσουμε ότι δεν συμμερίζονται τις θλιβερές πολιτικές και συνδικαλιστικές της αντιλήψεις και πρακτικές και απλώς χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα που είχε κάνει το Δήμο και την πόλη μαγαζάκι του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου