ΤΟΠΙΚΑ

Νέο εξώδικο για τα ενοίκια στον Αλατά

νέο-εξώδικο-για-τα-ενοίκια-στον-αλατά-113713

Ετοιμάζεται να αποστείλει στους επενδυτές ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για «την εξασφάλιση των συμφερόντων του»

Νέο εξώδικο προς την εταιρεία United Five Development προτίθεται να κοινοποιήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για τα ενοίκια, που δεν έχει εισπράξει για περισσότερα από 20 χρόνια.

Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ορίστηκε δικηγόρος που «θα προβεί σε όλες τις εξωδικαστικές νομικές ενέργειες, για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αναφορικά με τη νησίδα Αλατάς».

Ουσιαστικά πρόκειται να σταλεί νέο εξώδικο για τα ενοίκια που οφείλει η εταιρεία, η οποία περιμένει πάνω από δύο δεκαετίες την υπερπήδηση εμποδίων για να προχωρήσει στην επένδυση τουριστικής μονάδας στη νησίδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Και το 2019 είχε χρεωθεί ποσό ύψους 200.000 ευρώ, σε βάρος της εταιρείας με την ιώβεια υπομονή που έχει διατυπώσει πολλές φορές το ενδιαφέρον της να επενδύσει στη νησίδα Αλατάς και το έπραξε και μετά την υπερπήδηση του εμποδίου του ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ανοίγοντας τους δρόμους στους επενδυτές.

Οι επενδυτές, που περιμένουν είκοσι και πλέον χρόνια να ανάψει «πράσινο φως», όχι μόνο δεν απέσυραν το ενδιαφέρον τους, αλλά ετοιμάζουν προσαρμογή των σχεδίων τους στο πρόσφατα εγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο.

Η εταιρεία είχε συμβληθεί από το έτος 1998 με την πρώην Κοινότητα Τρικερίου με μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης με σκοπό την αξιοποίηση της νησίδας Αλατάς και εξασφάλισε μετά από χρονοβόρες διαδικασίες και επίπονες προσπάθειες την έκδοση περιβαλλοντικών όρων με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ την 16/7/2006, για την οποία έγινε έφεση στο Συμβούλιο Επικρατείας με αποτέλεσμα την ακύρωση της περί το 2014.

Η United Five Development (Hellas) SA παρά τις ταλαιπωρίες στις οποίες έχει υποβληθεί και αντιξοότητες που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν, εντούτοις διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της και δήλωσε ότι θα προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, με σεβασμό στις παραμέτρους της πρόσφατης απόφασης καθορισμού του χωροταξικού πλαισίου.

Μάλιστα διατίθεται να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό της προτεινόμενης επένδυσης που θα ανταποκρίνεται στη φέρουσα ικανότητα της νησίδας και θα διασφαλίζει χαρακτήρα ήπιας τουριστικής αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να αποφέρει έσοδα στον Δήμο, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να συνδράμει γενικότερα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός υποστηρίζει ότι είναι υποχρεωτική η διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος, για να διασφαλίσει τα δημοτικά συμφέροντα και ότι παράλληλα, θα καλεί τους επενδυτές να ξεκαθαρίσουν τι πρόκειται να γίνει με την επένδυση.

«Η τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί τους ήταν πριν ενάμιση χρόνο. Εκτοτε έχουν εξαφανιστεί. Κλήθηκαν να μας πουν τι θα κάνουν με τη νησίδα και δεν έχουν απαντήσει», υποστηρίζει ο κ. Μιτζικός.

Την απόφαση καταψήφισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε ζητήσει διευκρινίσεις γύρω από το θέμα. «Δεν υπάρχει καμία επαφή με τους επενδυτές. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα. Κανείς δεν γνωρίζει την τύχη της επένδυσης. Τα τελευταία εμπόδια είχαν ξεπεραστεί και απέμενε η πρόταση των επενδυτών. Όμως η δημοτική αρχή δεν έχει ασχοληθεί καθόλου», αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου