ΤΟΠΙΚΑ

Ακολούθησε την οικογενειακή και στρατιωτική παράδοση

ακολούθησε-την-οικογενειακή-και-στρα-112764

Στη Σχολή Ευελπίδων η Αννα Ταμουρίδη, κόρη του ε.α. Υπαρχηγού Γ.Ε.Σ. Νίκου Ταμουρίδη

Η Αννα Ταμουρίδου είναι η μικρότερη κόρη του Νίκου Ταμουρίδη, αντιστράτηγου εν αποστρατεία επίτιμου Α’ Υπαρχηγού Γ.Ε.Σ. Μεγαλωμένη σε μία οικογένεια με μακρά παράδοση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα μπορούσε παρά και αυτή να ονειρεύεται να συνεχίσει αυτή την οικογενειακή παράδοση.

Με συστηματική δουλειά και οργανωμένο διάβασμα δεν ήταν δύσκολο να περάσει και μάλιστα με καλή σειρά στη Σχολή Ευελπίδων στην Αθήνα όπου και θα φοιτήσει τα επόμενα χρόνια.

Παρ’ ότι γυναίκα αυτό δεν την εμπόδισε ούτε μία στιγμή στην τελική της επιλογή καθώς και τα άλλα δύο αδέλφια της, ο Χρήστος τελείωσε ήδη στη Σχολή Ευελπίδων και είναι Ανθυπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού ενώ η Μαρία είναι 4ετής στο Οικονομικό Τμήμα Σ.Α.Σ.

«Δεν ήταν δύσκολο για μένα να επιλέξω. Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό. Η Σχολή Ευελπίδων συνδυάζει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και προσφορά στην πατρίδα μας. Είμαστε από στρατιωτική οικογένεια και αγαπάμε το Στρατό» επισήμανε η Αννα Ταμουρίδου.

Η αγάπη της για τις Ενοπλες Δυνάμεις άλλωστε ήταν αυτή που την ώθησε εάν και πέρυσι φοιτούσε στο Τμήμα Παιδαγωγικής Προσχολικής εκπαίδευσης, να ξαναδώσει εξετάσεις, αφού άλλος ήταν ο κυρίαρχος στόχος της για να πετύχει τελικά την είσοδό της στην Σχολή Ευελπίδων.

Ηταν για μένα ένα όνειρο ζωής και είμαι πολύ χαρούμενη που τώρα το κάνω πραγματικότητα» σημειώνει η Αννα που επίσης αντιμετωπίζει πολύ θαρραλέα το γεγονός ότι η απασχόληση στο Στρατό σημαίνει μεγάλες προσωπικές θυσίες. «Δεν με τρομάζουν οι μεταθέσεις και ο Στρατός είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία που θέλω να τη ζήσω» λέει η ίδια με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο που σε πείθει αμέσως ότι πράγματι το εννοεί.

Η Αννα Ταμουρίδου ετοιμάζεται για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία έχοντας φυσικά στο πλευρό της πρώτα από όλα τον πατέρα της που κατάφερε να φτάσει στα υψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας του Ελληνικού Στρατού, όλη την υπόλοιπη οικογένεια που τη στήριξε σε όλη της την προσπάθεια μαζί με τους καθηγητές της τους οποίους και ευχαρίστησε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και ιδιαίτερα τον κ. Ανδρέα Καλλία που όπως είπε ήταν δίπλα της όλη τη χρονιά, στηρίζοντας και πιστεύοντας στην ίδια και στις δυνατότητές της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου