ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ένταση στον ΙΜΑΝΤΑ προκαλεί η προσφυγή για το προσωπικό ασφαλείας

νέα-ένταση-στον-ιμαντα-προκαλεί-η-προσ-112383

Η εταιρεία κατέθεσε αγωγή που θα εκδικαστεί στις 16 Φεβρουαρίου για τις στάσεις εργασίας

Ενταση πυροδοτείται για μία ακόμη φορά στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ. Η εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αφορμή τις τρίωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες ζητώντας να υπάρχει και 4ος εργαζόμενος ως προσωπικό ασφαλείας τις ώρες των κινητοποιήσεων.

Η συζήτηση επί της προσφυγής δεν συζητήθηκε χθες και προσδιορίστηκε για τις 16 Φεβρουαρίου ωστόσο έχει ήδη δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στο χώρο του εργοστασίου λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία της διαιτησίας μέσω του ΟΜΕΔ που έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι.

Το σωματείο των εργαζομένων για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματίσει στις 12 το μεσημέρι νέα γενική συνέλευση στην οποία το προσωπικό του εργοστασίου θα καθορίσει τη στάση του το επόμενο διάστημα και θα λάβει αποφάσεις για το πλαίσιο των κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Εξάλλου ανοιχτή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της εταιρείας ΙΜΑΣ προγραμματίζει η οργάνωση Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στον Αγιο Νικόλαο. Στόχος των διοργανωτών όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση είναι «ο αγώνας των εργατών του ΙΜΑΝΤΑ να γίνει κτήμα όλης της κοινωνίας και να συνδεθεί με τη μεγάλη αναμέτρηση όλων ενάντια στην ασφαλιστική λαίλαπα».

Τέλος εκφράζεται η συμπαράσταση και υπογραμμίζεται: «Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών και καλούμε σε συντονισμό όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο εργατικό κίνημα, προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού στο σχεδιασμό όλων των ενεργειών για να μην προχωρήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και όσων κυβερνήσεων την υπηρετούν».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου