ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήτρια δημοτικού κατήγγειλε βία

μαθήτρια-δημοτικού-κατήγγειλε-βία-11189

Αμεση κινητοποίηση από τις κοινωνικές υπηρεσίες και την Εισαγγελία Βόλου με την αναφορά ανήλικης από τη Συρία, μαθήτριας δημοτικού σχολείου, για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο σπίτι.

Η ανήλικη απευθύνθηκε πρόσφατα στη διεύθυνση του σχολείου της και ζήτησε να μιλήσει σε κοινωνική λειτουργό. Φαινόταν εμφανώς αναστατωμένη και πολύ φοβισμένη.

Το κοριτσάκι, το οποίο είναι ηλικίας περίπου 10-12 ετών, ανέφερε ότι ο πατέρας της στο σπίτι ασκεί σωματική και λεκτική βία στη μητέρα της και στα άλλα παιδιά της οικογένειας.

Τόνισε ότι η άσκηση βίας είναι συστηματική και παράλληλα ο πατέρας της τους απειλεί ότι θα φύγει από το σπίτι.

«Μας λέει συνεχώς ότι θα πάει στη Γερμανία με τη μεγάλη αδερφή και εμένα και τη μητέρα μου θα μας στείλει πίσω στη Συρία», ανέφερε μεταξύ άλλων η τρομαγμένη ψυχή.

Η μαθήτρια ήταν εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μετά το περιστατικό ειδοποιήθηκαν άμεσα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και η Εισαγγελία Βόλου.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε να διενεργηθεί άμεσα προκαταρκτική εξέταση. Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πράγματι πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, όπως σωματικές βλάβες και απειλές, και αν διαπιστωθούν, ο υπαίτιος να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την τρίτη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, που γίνεται από ανήλικο άτομο στη Μαγνησία τον τελευταίο χρόνο.

Στη Σκιάθο νεαρός στράφηκε κατά του πατέρα του αναφέροντας στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού κακοποίηση. Επίσης, έφηβη από ευρύτερη περιοχή του Βόλου είχε γνωστοποιήσει ανάλογα περιστατικά στο σπίτι απευθυνόμενη στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ποτέ, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καταγγελία από άτομο τόσο νεαρής ηλικίας, μαθήτριας δημοτικού, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Η ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή βία στο σχολείο με στόχο την πρόληψη φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα. Οι ανήλικοι λύνουν τη σιωπή τους πλέον και μιλούν για τα περιστατικά, που τους απασχολούν, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου