ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Μαραβέγιας: Δικαιούχοι των 800 ευρώ και οι ιδιοκτήτες σχολών χορού

κ-μαραβέγιας-δικαιούχοι-των-800-ευρώ-και-111762

«Ανοίγει ο δρόμος» για την οικονομική ενίσχυση των ιδιοκτητών σχολών χορού, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση. Σχετικό αίτημα είχε καταθέσει με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαραβέγιας είχε καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης των 800 ευρώ και στους ιδιοκτήτες σχολών χορού, προκειμένου να καλύψουν βασικά λειτουργικά έξοδα, μετά την υποχρεωτική, συνεχιζόμενη, μη λειτουργία των σχολών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Χθες, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης την επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 5 έως 20 εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων η απόφαση καλύπτει τους ιδιοκτήτες σχολών χορού, όπως επίσης οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά και μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ περί τα τέλη Απριλίου έως και 5 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου