ΤΟΠΙΚΑ

Σοκ και δέος προκαλούν τα νέα ρεκόρ αύξησης στην τιμή της βενζίνης

σοκ-και-δέος-προκαλούν-τα-νέα-ρεκόρ-αύξ-111363

Μέση τιμή ρεκόρ τα 2,10 ευρώ για την αμόλυβδη στη Μαγνησία, με τους πρατηριούχους σε απόγνωση

Ξέφρενη πορεία ακολουθεί το ράλι ανόδου στις τιμές των υγρών καυσίμων, προκαλώντας σοκ και δέος σε πρατηριούχους και καταναλωτές, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να σκαρφαλώνει στα 2,10 ευρώ στη Μαγνησία. Επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, οι φόβοι, που επικρατούν στην αγορά, με το τσουνάμι των αυξήσεων να φέρνει «βουτιά» στις πωλήσεις των υγρών καυσίμων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε λίγες μέρες η τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη, σπάζοντας το φράγμα των 2 ευρώ, ενώ είναι άγνωστο πού θα φτάσουν οι ανατιμήσεις το προσεχές χρονικό διάστημα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Με την αμόλυβδη βενζίνη στα 2,10 ευρώ, μέση τιμή για τη Μαγνησία, αυξήσεις «φωτιά» σημειώνονται και στα υπόλοιπα υγρά καύσιμα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κυμαίνεται στο 1,63 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης να αγγίζει το 1,95 ευρώ, οδεύοντας, επίσης, σε δυσθεώρητα ύψη, προκαλώντας ίλιγγο.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται, στο μεταξύ, η ανησυχία πρατηριούχων και καταναλωτών, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου να δέχεται πληθώρα κλήσεων αγωνίας από τους συναδέλφους της. Εντρομοι παρακολουθούν οι πρατηριούχοι και οι καταναλωτές το ράλι των τιμών στα υγρά καύσιμα, ενώ διερωτώνται πού θα φτάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. «Ολοι έχουμε μείνει άφωνοι. Ποτέ ξανά δεν είχαμε δει τόσο υψηλές τιμές στην Ελλάδα. Πραγματικά ανησυχούμε για το μέλλον του κλάδου», προσθέτει.

Χαμηλότερη των προσδοκιών των πρατηριούχων η κίνηση που σημειώθηκε το τριήμερο στη Μαγνησία, με την κ. Κοντοχρήστου να υπογραμμίζει ότι «ο πόλεμος, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και τις αυξήσεις στο κόστος των καυσίμων λειτουργούν ανασταλτικά. Ολα επηρεάζουν την κατάσταση και αναλογιζόμαστε με έντονη ανησυχία το τσουνάμι των αυξήσεων που θα έρθει και στα υπόλοιπα προϊόντα».

Πάγωσε, στο μεταξύ, το καταναλωτικό ενδιαφέρον, λόγω της κατάστασης, με τον φόβο για περαιτέρω συρρίκνωση των πωλήσεων να κυριαρχεί, ενώ την ίδια στιγμή η ρευστότητα ακολουθεί ελεύθερη… πτώση.

«Με αυτές τις τιμές, οι πελάτες διερωτώνται πού θα φτάσει η κατάσταση. Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουμε στην αγορά των καυσίμων. Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει το ράλι ανόδου. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο και σκεφτόμαστε όλα τα είδη που θα συμπαρασύρουν οι τιμές των καυσίμων», επισημαίνει η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας.

Αμεση λήψη δραστικών μέτρων από την κυβέρνηση η μόνη λύση που βλέπει η κ. Κοντοχρήστου, υπενθυμίζοντας το κοινό αίτημα που βρίσκεται σε ισχύ, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου