ΤΟΠΙΚΑ

«Ανάσταση» για 180 οικογένειες του Δήμου Βόλου

ανάσταση-για-180-οικογένειες-του-δήμου-111262

Στήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου στις νέες περιπτώσεις, που προστέθηκαν σε εκείνες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

«Ανάσταση» για 180 οικογένειες του Δήμου Βόλου, που βρέθηκαν επί… ξύλου κρεμάμενες, όταν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήρθαν να προστεθούν και οι επιπτώσεις των απαγορευτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Με μέριμνα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βόλου, στις οικογένειες, που δεν είχαν ούτε τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, δόθηκαν πακέτα με τρόφιμα που εξασφαλίστηκαν από τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οπως σημείωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου Βούλα Αναγνώστου πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες στην πλειονότητά τους, με παιδιά μικρής ηλικίας, 7 και 8 ετών. «Οι συγκεκριμένες οικογένειες δεν είναι ενταγμένες ούτε στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ούτε στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το σύστημα δεν δέχεται όλες τις αιτήσεις και πολλοί χάνουν τα προγράμματα ακόμη και για ένα με δύο ένσημα παραπάνω που εμφανίζουν στις περιστασιακές εργασίες τους. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι οικογένειες που δεν έχουν και μάλιστα σοβαρό πρόβλημα. Οταν σε παίρνει η μάνα και σου λέει ότι τα παιδιά της δεν έχουν αυτές τις ημέρες ούτε μία σοκολάτα, σκίζεται η ψυχή σου», περιγράφει η αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με την ίδια αναλήφθηκε μέριμνα και στις 180 οικογένειες δόθηκαν «όλα τα καλά» από τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Αυτή την περίοδο και χάρη στις πολλές και μεγάλες δωρεές που υπήρξαν από μεγάλες κι όχι μόνο επιχειρήσεις για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου εν μέσω κορονοϊού, τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι γεμάτα.

«Καλύψαμε προσωρινά τις ανάγκες εκείνων των οικογενειών χωρίς να αποδυναμώσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο που εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση ήδη 250 οικογένειες», επισημαίνει η κ. Αναγνώστου.

Ακόμη και η ίδια έκανε διανομή πακέτων μαζί με τους εργαζόμενους της Αντιδημαρχίας προκειμένου εγκαίρως όλες οι οικογένειες να έχουν τα απαραίτητα για τις γιορτές.

«Ο προβληματισμός παραμένει τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους μετά το Πάσχα», σημειώνει η ίδια την αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου