ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη συναυλία μαθητών από πέντε χώρες

μεγάλη-συναυλία-μαθητών-από-πέντε-χώρ-111138

Δόθηκε στο θέατρο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus – Οικοδεσπότης το 1ο Γυμνάσιο Βόλου

Αποστολές από τις χώρες Τσεχία, Ισπανία, Πορτογαλία και Πολωνία φιλοξένησε το 1ο Γυμνάσιο Βόλου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus «Παίζοντας για την ευκαιρία».

Συνολικά 60 μαθητές και 30 καθηγητές, Έλληνες και ξένοι, εργάστηκαν αρμονικά, μεθοδικά με ενθουσιασμό σε ένα μαγικό ταξίδι που ένωσε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και τις έφερε πολύ κοντά παρόλο που είναι τόσο μακριά στον χάρτη.

Στόχος της συνάντησης ήταν να δουν τη δύναμη της μουσικής ως έναν παγκόσμιο κώδικα επικοινωνίας που ενώνει όλους.

Με το ταξίδι συνάντησης όλοι μοιράστηκαν εμπειρίες, διδάχτηκαν, έμαθαν ο ένας από τον άλλον και συνεργάστηκαν ως ομάδα μέσα από τη διεθνή γλώσσα της μουσικής.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη συναυλία στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές παρουσίασαν μουσικά κομμάτια πάνω στα οποία δούλεψαν όλη την εβδομάδα.

Η ορχήστρα αποτελούνταν από 1 πιάνο, 1 αρμόνιο, 1 σαξόφωνο, 7 κιθάρες, 3 βιολιά, 9 φλάουτα, 1 σετ ντραμς και χορωδία 20 μαθητών με τη συμμετοχή των καθηγητών όλων των χωρών. Η συναυλία ταυτόχρονα παρουσιάστηκε διαδικτυακά (on line streaming) σε όλες τις χώρες και τα σχολεία συμμετοχής όπως και σε όλους τους γονείς ή θεατές που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν.

Ολες οι εργασίες και οι δράσεις υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19 χωρίς να νοσήσει κανείς και να απέχει από το πρόγραμμα.

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου υλοποιεί τέσσερα προγράμματα ERASMUS και δύο αδελφοποιήσεις με τη Γερμανία και την Κύπρο.

Αρωγοί στις δράσεις του σχολείου που προάγουν τον πολιτισμό και την εκπαίδευση ήταν οι ΕΨΑ βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών, εταιρεία τυροκομικών προϊόντων Φλέγγα, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου «Ζαγορίν», Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βόλου.

Σημαντικός και μόνιμος υποστηρικτής ο διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Καραφέρης και ο Σύλλογος Διδασκόντων που στηρίζουν τις δράσεις του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου