ΤΟΠΙΚΑ

«Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου στη Μαγνησία

βουτιά-στην-τιμή-του-πετρελαίου-στη-109842

Βολιώτες προνοούν και σπεύδουν να κάνουν προμήθειες για την ερχόμενη χρονιά

Πρωτοφανής μείωση σημειώνεται στην τιμή του πετρελαίου, που αγγίζει τα 0,88 ευρώ μεσοσταθμικά στη Μαγνησία, με τους Βολιώτες να επωφελούνται, σπεύδοντας να προμηθευτούν ικανές ποσότητες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της ερχόμενης χρονιάς.

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η καθοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου, με την τιμή του βαρελιού να αγγίζει τα 23 δολάρια και τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να σημειωθεί περαιτέρω μείωση, μια μόλις εβδομάδα πριν την εκπνοή της προθεσμίας διάθεσης στους καταναλωτές. Παρ’ ότι απομένουν λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου διάθεσης πετρελαίου, στις 27 Απριλίου, καταναλωτές προνοούν και σπεύδουν να γεμίσουν τις δεξαμενές για του χρόνου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Τα πάνω κάτω έχει φέρει στο χρηματιστήριο του μαύρου χρυσού το διεθνές κλίμα αβεβαιότητας, που έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα και στους πρατηριούχους.

Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας ανέστρεψαν τα δεδομένα στην πασχαλινή κίνηση, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «παρά τις χαμηλές τιμές στα υγρά καύσιμα, δεν υπάρχει κατανάλωση, λόγω της ανύπαρκτης μετακίνησης».

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η πασχαλινή κίνηση στη Μαγνησία ήταν ανύπαρκτη, με ελάχιστα πρατήρια να παραμένουν ανοιχτά τις γιορτινές μέρες, σε αντίθεση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Διάχυτη είναι, στο μεταξύ, η ανησυχία σε όλους τους κλάδους, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της Μαγνησίας να επισημαίνει ότι υπάρχει αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, για την επανεκκίνηση του τουρισμού, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας και το μέλλον της οικονομίας κατ’ επέκταση.

«Ο κόσμος είναι πολύ συγκρατημένος, γιατί έχουμε πάρα πολύ υψηλούς ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κατανάλωση στα υγρά καύσιμα, αλλά όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης εμείς συστήνουμε όποιος έχει τη δυνατότητα και μπορεί, να προμηθευτεί, γιατί η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου