ΤΟΠΙΚΑ

Νέες Τοπικές Επιτροπές προσεχώς στη Ν.Δ.

νέες-τοπικές-επιτροπές-προσεχώς-στη-ν-109718

Σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπροσώπησης (Τοπικές Επιτροπές) θα προχωρήσει, κατά πληροφορίες τον επόμενο μήνα η Ν.Δ.

Ο τομέας Οργανωτικού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προγραμματίζει εκλογική διαδικασία και από βδομάδα αναμένεται να εκδώσει σχετική εγκύκλιο στην οποία θα καθορίζει και τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα.

Η νέα ηγεσία της Ν.Δ., φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει ένα νέο σκηνικό στις κομματικές οργανώσεις με την ανάδειξη φρέσκων προσώπων στις Τοπικές Επιτροπές και στις Δημοτικές Οργανώσεις, ενώ αντίστοιχο πνεύμα θα διέπει και τις εκλογές των Νομαρχιακών Επιτροπών που θα ακολουθήσουν αν και η 3ετής θητεία τους λήγει τον Οκτώβριο.

Το πιθανότερο είναι, μέσα από την εσωκομματική διαδικασία, η Ν.Δ. να φτάσει σε Νομαρχιακές Συνελεύσεις με αρκετά νέα πρόσωπα ώστε να εκλεγούν στο Συνέδριο του Απριλίου αντιπρόσωποι με νωπή εκλογική νομιμοποίηση.

Δεν αποκλείεται η νέα δομή του κόμματος, σε κεντρικό επίπεδο αλλά και στην περιφέρεια, να προσδιοριστεί σε μεγάλο βαθμό προσυνεδριακά και στο Καταστατικό συνέδριο του Απριλίου, να επιβεβαιωθούν οι αλλαγές που έχει αποφασίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του.

Εάν τηρηθούν τα ισχύοντα στο Καταστατικό της Ν.Δ., η Νομαρχιακή Συνέλευση Μαγνησίας θα εκλέξει περίπου 18 συνέδρους, ενώ οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι της Μαγνησίας στο συνέδριο θα είναι ex officio μέλη της Ν.Δ. όπως εκλεγμένα στελέχη της στην Αυτοδιοίκηση, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τους επιστημονικούς συλλόγους κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου