ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε ένα ευρώ στους επαίτες – εμπόρους της τυφλότητας

ούτε-ένα-ευρώ-στους-επαίτες-εμπόρους-109646

Από το Σωματείο Μάγνητες Τυφλοί με τη συνδρομή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Επικαλούνται το όνομα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ορασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και επαιτούν εκμεταλλευόμενοι την κακώς εννοούμενη φιλανθρωπική διάθεση των πολιτών.

Η επαιτεία από επαγγελματίες εμπόρους της τυφλότητας εν μέσω οικονομικής κρίσης βάζει πλέον ολόκληρα πούλμαν από Αθήνα για τα συνεργεία της και λυμαίνεται ολόκληρη τη Θεσσαλία. Με στόχο τον εύκολο πλουτισμό εκποιεί την αξιοπρέπεια των τυφλών προκαλώντας με τη συλλογική ή ατομική της δράση.

Μεγάλη άνθηση εν μέσω οικονομικής κρίσης γνωρίζει η επαιτεία από εμπόρους αναπηρίας. Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται ωςκατάπτυστο από το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί» που δίνει αγώνα για να το αντιμετωπίσει. Χθες τα μέλη του συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνο Τσέλιο και αποφασίστηκαν κοινές δράσεις. Ο ιδρυτής του Σωματείου, Λάμπρος Παρασκευάς, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο το φαινόμενο της επαιτείας από εμπόρους αναπηρίας είτε αυτό γίνεται ατομικά είτε συλλογικά. Εκμεταλλεύονται την κακώς εννοούμενη φιλανθρωπική διάθεση των συμπολιτών μας προς ίδιον όφελος – πλουτισμό. Ο τυφλός πολίτης δεν επαιτεί αλλά απαιτεί τα δικαιώματά του από τη συντεταγμένη Πολιτεία» συμπλήρωσε.

Η συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο

Στη συζήτηση για τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία Ορασης όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου, Ιωάννης Καραγιώργος, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου τάχθηκε υπέρ του αγώνα για την καταπολέμηση του κατάπτυστου φαινομένου τόσο της συλλογικής όσο και της ατομικής επαιτείας από τους εμπόρους της αναπηρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εκτός από τις κοινές δράσεις που αποφασίστηκε να αναληφθούν για την προσπελασιμότητα των καταστημάτων και γενικότερα των εμπορικών επιχειρήσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα μέλη του για αυτήν την προσπάθεια και θα διανείμει αφίσες της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών – Ε.Ο.Τ. έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η ενημέρωση του συνόλου των πολιτών στην άρνηση της εκποίησης της αξιοπρέπειας των τυφλών πολιτών και γενικότερα των αναπήρων.

Δράση

Με σύνθημά του «ούτε ένα ευρώ στους επαί- τες» ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτρέπει ήδη τα μέλη του να είναι προσεκτικοί και ενήμε- ροι για το εμπόριο αναπηρίας. Συγκεκριμένα με ενημερωτικό του έγγραφο παρακαλεί τα μέλη του να μη συνδράμουν σε επαγγελματίες επαίτες, οι οποίοι ζητούν χρήματα επικαλούμενοι αναπη- ρία όρασης, καθώς παρουσιάστηκαν σχετικά κρούσματα.

«Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε το σύνθημα «ούτε ένα ευρώ στους επαίτες» που εμ- πορεύονται τη τυφλότητα. Ετσι προστατεύουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, οι οποίοι αν και έχουν προβλήματα όρασης είναι ίσοι με εμάς και όχι επαίτες» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου