ΤΟΠΙΚΑ

«Φθηνές συκοφαντίες από τη δημοτική αρχή»

φθηνές-συκοφαντίες-από-τη-δημοτική-α-109614

Καταγγέλλει η Νατάσσα Οικονόμου, με αφορμή εις βάρος της χαρακτηρισμούς

«Φθηνές συκοφαντίες» που χρησιμοποιούνται από τη δημοτική αρχή Βόλου εις βάρος της με στόχο να την πλήξουν προσωπικά, καταγγέλλει με δήλωσή της, η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

Η κ. Οικονόμου, σε έγγραφη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Επειδή η Δημοτική Αρχή, στον πανικό της από την αδυναμία αντίκρουσης της τεκμηριωμένης πολιτικής κριτικής που της ασκείται από την παράταξή μας, «Επιλογή Ευθύνης- Πάμε Μπροστά», επιχειρεί να με πλήξει και προσωπικά, διαχέοντας, είτε με σχόλια πρόθυμων δημοσιογράφων, είτε με δηλώσεις στα ΜΜΕ, ψεύδη και συκοφαντίες για την επαγγελματική μου ιδιότητα και συνέπεια, δηλώνω τα ακόλουθα: Είμαι φιλόλογος – εκπαιδευτικός Β’/θμιας Εκπαίδευσης.

Από τη λήξη της ειδικής άδειας που είχα από την Υπηρεσία μου, λόγω της ιδιότητάς μου ως Αντιδημάρχου, επέστρεψα κανονικά στην εργασία μου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Η οργανική μου θέση είναι στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), όπου και υπηρετώ, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Το ωράριο εργασίας μου, σύμφωνα με το πρόγραμμα των συγκεκριμένων σχολείων, είναι καθημερινά, από τις 19:00 έως και τις 22:30.

Ως δημοτική σύμβουλος, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δικαιούμαι ειδικές άδειες συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον ο χρόνος διεξαγωγής τους συμπίπτει με το ωράριο εργασίας μου.

Παρ’ όλα αυτά, προκειμένου να μη διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου και προκαλούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης από τις απουσίες μου, δεν έχω αξιοποιήσει τις περισσότερες από τις άδειες που δικαιούμαι ως αιρετή. Συγκεκριμένα, μετά την ορκωμοσία μου ως δημοτικής συμβούλου, από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. (9η/23- 03-2015) στην οποία συμμετείχα, έως και σήμερα, ενώ έχουν γίνει 34 συνεδριάσεις του Δ.Σ., έχω αιτηθεί από την Υπηρεσία μου άδειες συμμετοχής μόνο για 8 συνεδριάσεις, δηλαδή μόνο για 6 μέρες (4 συνεδριάσεις ήταν διπλές, σε 2 μέρες – 32η-33η και 36η-37η). Η προηγούμενη δημοτική αρχή, για να εξυπηρετούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι στην άσκηση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, όριζε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., τις μέρες Δευτέρα και Τετάρτη και τις περισσότερες φορές κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η παρούσα δημοτική αρχή -παρά το γεγονός πως ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Μουλάς, είχε ζητήσει, κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, ως μέλος της αντιπολίτευσης, να υπάρχει η σχετική πρόνοια, ώστε να μην εμποδίζονται οι σύμβουλοι στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, λόγω των συνεδριάσεων- έχει επιλέξει να γίνονται οι συνεδριάσεις συνήθως το απόγευμα. Ως αποτέλεσμα, αρκετές φορές, επιλέγω, αξιολογώντας τη βαρύτητα των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου και τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, να αποχωρώ πριν την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων, προκειμένου να μην απουσιάζω συχνά από το σχολείο μου.

Ως εκ τούτων, οι προτροπές «να πάει στο σχολείο της» και οι καταγγελίες «για να ξέρει ο κόσμος, είναι δασκάλα, φεύγει από το μάθημα και δίνει συνεντεύξεις πρωί» είναι φτηνές συκοφαντίες, που μοναδικό σκοπό έχουν, αφενός να καλύψουν την απραξία και την απουσία επιχειρημάτων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στην πολιτική κριτική της «δράσης» της, αφετέρου να με πλήξουν ηθικά και πολιτικά στην τοπική κοινωνία και στον επαγγελματικό μου χώρο.

Οσο για την επαναλαμβανόμενη υποτίμηση, διά στόματος του σε αργία πλέον δημάρχου, στην επαγγελματική κατηγορία των εκπαιδευτικών -γιατί και ο κ. Λαμπρινίδης έχει δεχτεί ανάλογες επιθέσεις, προφανώς «θα ζει ένα δράμα», που αναγκάζεται να εμπιστεύεται το παιδί του σε δασκάλους, ενώ απορούμε πώς εμπιστεύεται αντιδημαρχία και προεδρίες νομικών προσώπων σε συνεργάτες του εκπαιδευτικούς. Προσωπικά, δεν θα ασχοληθώ περισσότερο. Άλλωστε, τι μπορεί να πει μια απλή φιλόλογος με ένα μεταπτυχιακό τίτλο με άριστα, δύο ανώτατα πτυχία ξένων γλωσσών, που δεν είναι ικανή και τις γράφουν άλλοι τις ανακοινώσεις και τις ομιλίες, μπροστά στα πτυχία, την ευρύτατη παιδεία και το υψηλό μορφωτικό επίπεδο του κ. Μπέου και αρκετών συνεργατών του, που, ως γνωστόν, γράφει μόνος του και μόνοι τους τα καθημερινά λιβελογραφήματα και τις γκεμπελίστικες ανακοινώσεις;…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου