ΤΟΠΙΚΑ

«Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.»

μπλόκο-στην-πολιτική-της-κυβέρνησης-109443

Η Πανεπιστημονική Μηχανικών Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

Ζητώντας άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, να είναι έξω τα ταμεία από το χρηματιστήριο και μεταξύ άλλων κατάργηση του ΚΕΑΟ η Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών Μαγνησίας συνεχίζει τον αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα και προειδοποιεί με 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο. Σε μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση προτρέπει η Πανεπιστημονική Μηχανικών Μαγνησίας. Με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η μεγάλη επιτυχία της απεργίας της 4ης Φλεβάρη και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν να αποτραπεί το έγκλημα του ασφαλιστικού.

Η ίδια επισημαίνει ότι η λαϊκή κατακραυγή υποχρεώνει την κυβέρνηση σε διαρκείς επικοινωνιακούς ελιγμούς με δήθεν σημαντικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο έκτρωμα. «Οσες «βελτιώσεις» κι αν παρουσιάσουν, ο κεντρικός στόχος του νομοσχεδίου παραμένει αναλλοίωτος: θέλουν να πετάξουν οριστικά εκτός επαγγέλματος όσους αδυνατούμε να πληρώσουμε ή να μας υποχρεώσουν να δουλεύουμε «μαύρα», χωρίς δικαιώματα, εφ’ όρου ζωής» προσθέτει μεταξύ άλλων. Επιπλέον, κατηγορεί την ηγεσία του ΤΕΕ ότι παρά τη δεσμευτική ομόφωνη απόφαση της Αντιπροσωπείας για πλήρη απόρριψη του νομοσχεδίου, συνεχίζει να διαπραγματεύεται «βελτιώσεις» των αναλογιστικών μελετών από κοινού με τις ηγεσίες των ιατρικών και δικηγορικών συλλόγων.

«Οι αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων σε όλη τη χώρα, αποφάσισαν να διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό! Δε θα είναι μόνοι τους! Συμπαρατασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας» προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου