ΤΟΠΙΚΑ

Άρον – άρον η συγκομιδή για τη τη βιομηχανική ντομάτα

άρον-άρον-η-συγκομιδή-για-τη-τη-βιομη-109378

Από τις τελευταίες βροχοπτώσεις αλλοιώθηκε μέρος της παραγωγής

Με προβλήματα φαίνεται ότι κλείνει για τους παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας του Δήμου Ρήγα Φεραίου η συγκομιδή της, αφού οι τελευταίες βροχοπτώσεις αλλοίωσαν μέρος της παραγωγής, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την παράδοση στα εργοστάσια.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν παραδώσει φέτος το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους σε εργοστάσιο του Δομοκού αλλά και σε επιχείρηση του Αλμυρού.

Οσον αφορά στις φετινές ποσότητες οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μειωμένη σοδειά, αφού μέχρι στιγμής από την περιοχή του Ρήγα Φεραίου η παραγωγή έχει «αγγίξει» μόλις τους 8 τόνους ενώ προηγούμενες χρονιές έφτανε τους 11-12 τόνους.

Η τιμή ωστόσο της βιομηχανικής ντομάτας, σύμφωνα με τους παραγωγούς, παραμένει σε σταθερά επίπεδα και έφτασε περίπου στα 80 ευρώ ο τόνος. Βέβαια οι αγρότες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η τιμή της διατηρείται σε σταθερά επίπεδα τα τελευταία τρία χρόνια ωστόσο το κόστος καλλιέργειας αυξάνεται σταδιακά.

«Οι τελευταίες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή μας, αλλοίωσαν μέρος της παραγωγής και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε να συλλέξουμε τις ντομάτες που δεν έχουν υποστεί ζημιά. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να τις παραδώσουμε στον Δομοκό και στον Αλμυρό» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αγρότης του Περιβλέπτου κ. Νίκος Αγγελής, προσθέτοντας ότι χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο δύσκολη η παράδοσή της σε εργοστάσια της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια, στη Μαγνησία φαίνεται ότι στρέφονται όλο και περισσότεροι αγρότες στην καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας και αυτό γιατί σύμφωνα με τους ίδιους, είναι μια καλλιέργεια η οποία σε καλές συνθήκες μπορεί να εξασφαλίσει για τον παραγωγό σημαντικά οφέλη. Το κέρδος ανά στρέμμα μπορεί να ξεπεράσει τα 350 ευρώ, ένα ποσό το οποίο υπό προϋποθέσεις θεωρείται ικανοποιητικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου