ΤΟΠΙΚΑ

Αίτηση αναίρεσης από τον Αρειο Πάγο ~ Πολύνεκρο τροχαίο στον Ριζόμυλο

αίτηση-αναίρεσης-από-τον-αρειο-πάγο-πο-109253

Στην απόφαση του Εφετείου, με την οποία καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 5 ετών ο οδηγός του μοιραίου φορτηγού – Αναβιώνει αύριο Παρασκευή το τραγικό δυστύχημα

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας για το πολύνεκρο δυστύχημα στον Ριζόμυλο τον Ιούλιο του 2016 άσκησε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίση του εισαγγελέα είναι ότι δεν θα έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο οδηγό του μοιραίου φορτηγού δημοσίας χρήσεως, που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα με θύματα τον Φίλιππο Καπανιάρη 20 ετών από τον Ριζόμυλο και τις αδερφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή 18 και 21 ετών αντίστοιχα από το Στεφανοβίκειο.

Η αίτηση θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή. Από την πλευρά του ο καταδικασθείς αναμένεται να ζητήσει μείωση της ποινής, ζητώντας αναγνώριση και άλλων ελαφρυντικών πέραν του σύννομου βίου, όπως της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο 26χρονος είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2021 σε ποινή φυλάκισης 5 ετών κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου.

Η ποινή του μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 7 έτη, που είναι η ανώτατη για κατά συρροή ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του Ιούλιο του 2019.

Ο εισαγγελέας έδρας είχε κρίνει ότι ο οδηγός ήταν αποκλειστικά υπαίτιος, καθώς από εγκληματική αμέλεια έχασε τον έλεγχο του φορτηγού του, ενώ όφειλε να έχει τεταμένη προσοχή μετά από πολύωρη οδήγηση του οχήματος.

Η πολιτική αγωγή συντάχθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι «ο άπειρος οδηγός της νταλίκας μετά από πολύωρη κόπωση και με αυξημένες για τις περιστάσεις ταχύτητα έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα όπου κινούταν κανονικά με το αυτοκίνητό του ο Φίλιππος Καπανιάρης, με συνεπιβάτισσές του τις αδερφές Κουτσιαρή».

Τα τρία άτυχα παιδιά βρήκαν ακαριαίο θάνατο στον Ριζόμυλο, όταν η νταλίκα μπήκε στο ρεύμα κυκλοφορίας, στο οποίο κινούνταν και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητό τους. Λίγα μέτρα έξω από το χωριό τους παραμόνευε ο θάνατος και ο επίλογος σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση στη Μουσική Σχολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπου νωρίτερα η Ιωάννα έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε στις εκδηλώσεις μπήκε με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Επισημαίνεται ότι αν η αναίρεση της απόφασης γίνει αποδεκτή, τότε η υπόθεση θα επανεισαχθεί για συζήτηση στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας για να αποφασιστεί ποια θα είναι τελικά η ποινή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου