ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά μέτρα για αποκατάσταση ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες

ζητά-μέτρα-για-αποκατάσταση-ζημιών-κα-109168

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάτασταση των ζημιών αλλά και την αποζημίωση των κατοίκων και επιχειρηματιών που επλήγησαν από τα πρόσφατα, έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Μαγνησία.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, “έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν σε διάστημα λίγων ημερών τη Μαγνησία προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις υποδομές του Νομού, ενώ επίσης σημαντικές είναι και οι φθορές σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, από τα ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα της 15ης Φεβρουαρίου επλήγησαν αρκετά χωριά του Πηλίου όπως, Λεχώνια, Μαλάκι, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Μπούφα και Αφέτες, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο για Δράκεια καθώς και στον οδικό άξονα Βόλου- Τσαγκαράδας. Μεγάλη νεροποντή όμως σημειώθηκε και στις 21 Φεβρουαρίου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο Ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου. Σύμφωνα με αυτοψία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι ζημιές είναι εκτεταμένες στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου. Ο δρόμος για το Χορευτό είναι κλειστός καθώς έχει υποστεί καθιζήσεις, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο δρόμο για Κισσό. Επίσης, λόγω των κατολισθήσεων μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Τσαγκαράδας έμειναν εγκλωβισμένοι στα λεωφορεία για περισσότερο από δύο ώρες μεταξύ Τσαγκαράδας – Μουρεσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου τελεί υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης από τις 14 Ιανουαρίου 2018 και θα πρέπει να παραμείνει υπό αυτό το καθεστώς, καθώς επιπλέον “πληγές” ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που είχαν προκύψει μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου.

Είναι επιβεβλημένο τα χωριά του Πηλίου να κηρυχτούν ως πλημμυρόπληκτα, προκειμένου να λάβουν αποζημίωση όσα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις επλήγησαν. Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε ότι πρόκειται για χωριά με μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που επιτάσσει την άμεση αποζημίωση των πληγέντων που προσπαθούν να ορθοποδήσουν, προκείμενου να είναι έτοιμοι για να υποδεχτούν τους επισκέπτες του Πάσχα”.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα όσοι υπέστησαν ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Μαγνησία, όπως και να συνεχίσει να τελεί υπό το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου