ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος του 2018 η αναβάθμιση των υποδομών του Λιμανιού

στόχος-του-2018-η-αναβάθμιση-των-υποδομών-108164

Σημαντικούς στόχους για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού έβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για το 2018, και ήδη είναι σε θέση να έχει ευχάριστα νέα.

Το λιμάνι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, προχωρά στη βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής στη β’ προβλήτα για την υποδοχή της κρουαζιέρας, όπου οι επιβάτες διακινούνται και κάνουν τις απαραίτητες διατυπώσεις μέσα σε ένα παλιό τολ.

«Όπως έκανε το Ηράκλειο, θα βάλουμε και εμείς μία αντίστοιχη εύκολη κατασκευή, πολύ ποιοτικότερη όμως, στην οποία μάλιστα σκεφτόμαστε να βρούμε και μία λύση, η οποία να στεγάσει και την Αργώ, που σήμερα είναι σε ένα υπόστεγο όχι πολύς καλής ποιότητας γι’ αυτό το αντίγραφο του ιστορικού πλοίου» ενημέρωσε ο ίδιος.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο κ. Σταυριδόπουλος ανακοίνωσε παράλληλα ότι το λιμάνι, μετά από μία μεγάλη προσπάθεια, πέτυχε και μπαίνει στο LNG (φυσικό αέριο) και θα διαθέτει το σύστημα προμήθειας, καθώς ορισμένα φορτηγά και επιβατηγά πλοία θα είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως καύσιμο από το 2022.

Ο Βόλος θα είναι μεταξύ των λιμανιών που θα διαθέτουν το εν λόγω σύστημα, και θα έχει έτσι άλλες δυνατότητες αναβάθμισης, ανανέωσης και ανάπτυξης, αλλά και άλλες δυνατότητες προσέλκυσης πλοίων.

«Οι στόχοι μας μέσα στο 2018 δεν είναι καθόλου λίγοι, αντιθέτως είναι πολλοί και σοβαροί», είπε ο ίδιος και επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή το λιμάνι του Βόλου μιλάει ήδη με μία σημαντική βιομηχανία της περιοχή μας, του κ. Λυκομήτρου, για τη διακίνηση μοντέρνων ή αν θέλετε, σύγχρονων συστημάτων».

«Ακόμη, το λιμάνι είναι σε συζήτηση για να ξεκινήσει μεγάλη συνεργασία με εταιρεία του εξωτερικού και με εταιρεία ελληνική, για να έρθουν στο λιμάνι μας και να συναρμολογούνται τμήματα ανεμογεννητριών, οι οποίες θα μεταφέρονται στο εσωτερικό της χώρας», συνέχισε περαιτέρω ο ίδιος.

Όσον αφορά στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα και τη συνεννόηση που υπήρξε το καλοκαίρι με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος του ΟΛΒ είπε ότι την 1η Δεκεμβρίου πέρασε ο σχετικός νόμος και τώρα το λιμάνι αναμένει τη σχετική υπουργική απόφαση ώστε να παραχωρήσει χώρο ώστε οι ναυπηγοεπισκευαστικές εταιρείες να μη φεύγουν στην Τουρκία και την Κροατία, και χάνεται χρήμα και απασχόληση από την πόλη.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ αναφέρθηκε και στο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, και είπε ότι το λιμάνι είναι έτοιμο να υποβάλει πρόταση για την προμήθεια ενός γερανού με μίνιμουμ ισχύος τους 100 τόνους, και δύο τουλάχιστον οχημάτων μεταφόρτωσης για τις ανάγκες της μετακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Σχετικά με τη μεταφορά της φορτοεκφόρτωσης σκραπ από την α’ προβλήτα στη γ’ προβλήτα, είπε ότι η συνεννόηση με τη Χαλυβουργία συνεχίζεται και σύντομα θα υπάρχει το τελικό κείμενο της συμφωνίας με το αντίστοιχο αντάλλαγμα και μίσθωμα.

Θα συμβάλλει ο ΟΛΒ στη δημιουργία ναυτικού μουσείου

Τη διαβεβαίωση ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου είναι θετικός στην παραχώρηση των δύο αποθηκών απέναντι από το Τελωνείο στον Δήμο Βόλου, παρείχε χθες ο πρόεδρος του ΟΛΒ.

Ο κ. Σταυριδόπουλος επισήμανε ότι εκεί μπορεί να δημιουργηθεί με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ένας πολιτιστικός χώρος και να υπάρχει η αναγκαία διαδραστική σχέση του λιμένα με τους πολίτες.

Ερωτηθείς για την πρόταση για τη δημιουργία ναυτικού μουσείου, είπε ότι «θα δούμε από κοινού με τον Δήμο Βόλου και άλλους φορείς τι μπορούμε να κάνουμε για να στεγάσουμε το μουσείο της ναυτικής ιστορίας του Βόλου, η οποία είναι τεράστια και πρέπει να αναδειχθεί, καθώς είναι κάτι που λείπει από την πόλη. Εμείς θα συμβάλλουμε όσο πιο πολύ μπορούμε» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου