ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση για τη σίτιση των αδέσποτων

κινητοποίηση-για-τη-σίτιση-των-αδέσπο-108108

Διατέθηκαν τροφές για τα 40 αδέσποτα που φροντίζουν οι φιλόζωοι, αλλά και για τα τετράποδα που γυρίζουν στους δρόμους

Αμεση ήταν η ανταπόκριση των φιλόζωων στο κάλεσμα της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου (ΦΙ.Ο.Β.) για ενίσχυση με τροφές ή χρήματα για τη σίτιση των 40 χαριτωμένων τετράποδων που έχει αναλάβει να φροντίζει.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού το Σωματείο δεν μπορεί να διοργανώσει τις καθιερωμένες του εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα το ταμείο του να είναι άδειο. Απηύθυνε λοιπόν κάλεσμα σε ευαισθητοποιημένους πολίτες μέσω ανακοίνωσης σε ιστοσελίδα που έχει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Μάγδα Σουσουρή λέει ότι υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από πολίτες και φίλους της ιστοσελίδας για τη σίτιση των ζώων.

«Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται και τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γι’ αυτό. Τα αδέσποτα είναι με χορτάτες κοιλίτσες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να αγοράσουν την τροφή Fidel από τον προμηθευτή του Συλλόγου, Αποστόλη Παλάσκα, που βρίσκεται Ιωλκού 283 με τηλέφωνο 2421041563, καθώς και από οποιοδήποτε άλλο σημείο επιθυμούν.

«Παρακαλούμε όποιος προμηθευτεί κάποια ποσότητα, να μας ενημερώσει με μήνυμα στη σελίδα μας. Ευχαριστούμε παρά πολύ για τη βοήθειά σας!!! Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR 5801726120005612086265617, για Φιλοζωική Ομάδα Βόλου», αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα, που παραμένει σε ισχύ.

Στο μεταξύ, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου αναμένει να λάβει τροφές από το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Βόλου για τα αδέσποτα που γυρίζουν στους δρόμους, ώστε τώρα που τα καταστήματα έκλεισαν και φιλόζωοι έχουν μείνει χωρίς εργασία λόγω της αναστολής εργασιών επιχειρήσεων τα χαριτωμένα τετράποδα να μη λιμοκτονήσουν και να μην ενωθούν σε αγέλες. Τα ζώα δεν μπορούν να σιτισθούν από μαγαζιά εστίασης αφού έχουν κλείσει.

«Είναι δύσκολες οι μέρες που περνάμε και για τους φιλόζωους που δούλευαν και μπορούσαν να διαθέσουν κάποια χρήματα και για τα αδέσποτα που κινδυνεύουν με πείνα. Ο Δήμος Βόλου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που κάναμε και διέθεσε την περασμένη Πέμπτη τροφές. Περιμένουμε να λάβουμε ξανά βοήθεια, ώστε στη συνέχεια να σιτίσουμε τα ζώα κατά ομάδες», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου