ΤΟΠΙΚΑ

Η Πυροσβεστική απέτρεψε τα χειρότερα στο σπίτι ηλικιωμένου

η-πυροσβεστική-απέτρεψε-τα-χειρότερα-107869

Συναγερμός χθες στις 7.15 το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Φλόγες καπνού έπνιγαν πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης και έβγαιναν από διαμέρισμα ηλικιωμένου, όπου υπήρχε μεγάλος όγκος αντικειμένων. Μάλιστα, ένοικοι της πολυκατοικίας φοβόνταν μήπως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ήταν μέσα.

Στον τόπο μετέβησαν άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες που άρχισαν άμεσα τις ενέργειες. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να μπουν στο σπίτι από την μπαλκονόπορτα, καθώς από την κύρια είσοδο ήταν δύσκολο να έχουν πρόσβαση, λόγω του μεγάλου όγκου των αντικειμένων.

Έξω από την πολυκατοικία πολίτες παρακολουθούσαν τις ενέργειες τρομοκρατημένοι. Ευτυχώς, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν ήταν μέσα, ενώ και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου απέτρεψε τα χειρότερα σβήνοντας τη φωτιά γρήγορα.

Όπως επισημάνθηκε, εντός του διαμερίσματος υπήρχαν πάρα πολλά παλιά αντικείμενα, όπως ρούχα και διάφορες συσκευές. Αν για κάποιο λόγο χανόταν πολύτιμος χρόνος, ολόκληρη η πολυκατοικία θα λαμπάδιαζε.

Η πυρκαγιά, η οποία τελικά σβήστηκε στις 8.25 το βράδυ, προκάλεσε ζημιές ύψους 2.000 ευρώ, καίγοντας ρούχα, είδη κλινοστρωμνής, και προκαλώντας ρύπανση στους τοίχους του σπιτιού.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ένας 60ρονος Βολιώτης, ενημερώθηκε για το συμβάν όταν η φωτιά είχε σβήσει, και είπε στους πυροσβέστες ότι θα πετάξει τα παλιά αντικείμενα.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη, εκτιμάται όμως ότι το πιθανότερο είναι η φωτιά να εκδηλώθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου