ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν ψεκασμοί στα σκουπίδια

αρχισαν-ψεκασμοί-στα-σκουπίδια-107370

Tέσσερα συνεργεία ιδιωτικής εταιρίας ψέκασαν χθες για λογαριασμό του Δήμου Βόλου τις σωρούς με τους εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί στο κέντρο της πόλης και στις περιφερειακές συνοικίες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, εξαιτίας της πολυήμερης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας. Κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες να συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή.

Οι ψεκασμοί πιθανόν να επαναληφθούν αύριο ή μεθαύριο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες. Χθες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, επειδή οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκαναν λόγο για βροχές στην περιοχή μας μέχρι σήμερα το βράδυ, από νωρίς το πρωί προχώρησε με ειδικά συνεργεία από το υπάρχον προσωπικό ασφαλείας στον καθαρισμό φρεατίων, προκειμένου να αποτραπεί η απόφραξή τους από φερτές ύλες και απορρίμματα που είναι εναποτεθειμένα στα ρείθρα των δρόμων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα ανάλογα με αυτά που ζήσαμε την περασμένη Πέμπτη, όταν ένα δεκαπεντάλεπτο ήταν αρκετό για βροχόπτωση που έφτασε το ύψος των 30 χιλιοστών, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης. Επίσης συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων που είναι προσωπικό ασφαλείας ήταν χθες το βράδυ σε επιφυλακή προκειμένου να είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που παρίστατο ανάγκη.

Χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Χαρ. Τσαμπάζης δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι πολλοί καταστηματάρχες, ιδιαίτερα στο κέντρο του Βόλου, δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Δημοτικής Αρχής για την τακτοποίηση των χαρτοκιβωτίων των επιχειρήσεων τους, σε αντίθεση με τους περισσότερους δημότες οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, απέφυγαν να βγάλουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

Προχθές το βράδυ εξάλλου άγνωστοι, από αμέλεια ή δόλο, κατέστρεψαν τρεις πράσινους κάδους απορριμμάτων. Δύο στη συνοικία της Χιλιαδούς και ένας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Σημειώνεται πως ο Δήμος Βόλου έχει τα τελευταία δύο χρόνια σοβαρότατο έλλειμμα σε κάδους, τόσο καθαριότητας, όσο και ανακύκλωσης. Στο Δήμο Βόλου περιμένουν τις επόμενες μέρες 250 πράσινους κάδους που έχει προμηθευτεί μέσω διαγωνισμού η Δημοτική Αρχή, ενώ μετά από συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης (ΕΕΑ) στο Δήμο Βόλου περιμένουν μέχρι το Ιανουάριο και 400 μπλε κάδους, ανακύκλωσης και ένα απορριμματοφόρο (χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων) για την επέκταση της ανακύκλωσης και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες Αρτέμιδας, Πορταριάς και Νέας Αγχιάλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου