ΤΟΠΙΚΑ

Διεκδικούν θέση στην ΑΣΠΑΙΤΕ ~ 622 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

διεκδικούν-θέση-στην-ασπαιτε-622-σπουδα-107316

Τεράστιο ενδιαφέρον για τα προγράμματα της Ανώτατης Σχολής στο Βόλο ενόψει και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Υπερδιπλάσιο αριθμό αιτήσεων σε σχέση με τις θέσεις που ανοίγουν στο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο, έχουν καταθέσει πτυχιούχοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα για να αποκτήσουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, το οποίο προσφέρει επιπλέον μόρια τόσο για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται ήδη στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και σε εκείνους που θα αποφασίσουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τη συμμετοχή στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ που θα λειτουργήσουν από το Νοέμβριο, στο Βόλο, στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, έληξε την περασμένη Δευτέρα.

Οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 521 για τις 150 θέσεις που θα ανοίξουν για το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ και στους 101 για τις 50 θέσεις του προγράμματος ΠΕΣΥΠ. Από το σύνολο των 6.146 αιτήσεων που κατατέθηκαν στα 11 παραρτήματα σε όλη τη χώρα, οι 622 αιτήσεις αφορούν στο παράρτημα του Βόλου, το οποίο έρχεται τέταρτο σε σειρά προτίμησης μετά τις αντίστοιχες σχολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

Οι αιτήσεις έχουν σπάσει φέτος κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η ανακοίνωση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ εντός του 2015 και η αξιολόγηση, φαίνεται ότι έφερε περισσότερους εκπαιδευτικούς στην πόρτα της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας. Πρόκειται για ένα πιστοποιητικό το οποίο προσφέρει επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας και επιπλέον μοριοδοτείται και στον ΑΣΕΠ.

Η ηλεκτρονική κλήρωση για την πλήρωση των θέσεων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 11 το πρωί, στην Πάτρα. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες www.aspete.gr και www.aspete.eap.gr. Επίσης, όλοι οι αρχικά επιλεγέντες θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό τους λογαριασμό (email) που δήλωσαν στην αίτησή τους.
Φέτος, τα μαθήματα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου θα ξεκινήσουν στις 3 Νοεμβρίου και αναμένεται να απορροφηθούν περίπου 300 σπουδαστές στο πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης, που διαρκεί δύο εξάμηνα και στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.

Η σχολή φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες και στόχος είναι όπως επεσήμανε ο Διευθυντής, Σ. Σαβελίδης, να αποτελέσει πόλο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και έρευνας σε επίπεδο κεντρικής Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου