ΤΟΠΙΚΑ

Μηδενική κίνηση στο real estate στη Μαγνησία

μηδενική-κίνηση-στο-real-estate-στη-μαγνησία-106955

Εκφράζονται φόβοι για πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας στην αγοραπωλησία εξοχικών σε τουριστικές περιοχές

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του real estate, παγώνοντας το ενδιαφέρον για αγορά και πώληση ακινήτων. Αλλαγές έχει επιφέρει ο κορονοϊός σε όλους τους κλάδους, δίνοντας το προβάδισμα στη μακροχρόνια μίσθωση, έναντι του airbnb, αλλά έχει προκαλέσει, ταυτόχρονα, έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, λόγω της μηδενικής κίνησης που παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο.

Αναγκαία συνθήκη για να ανακτήσει, στον βαθμό του δυνατού, τον βηματισμό της η αγορά ακινήτων είναι η έναρξη των πτήσεων εξωτερικού, που βρίσκονται σε αναμονή μέχρι νεωτέρας, με τους επαγγελματίες του κλάδου να επισημαίνουν ότι μετά την άρση των μέτρων θα καταστεί δυνατή η μετάβαση στη Μαγνησία Ευρωπαίων και Ισραηλινών, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περιοχή πριν την πανδημία.

Περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου, η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη γραφείου real estate, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα πάντα έχουν πάρει αναβολή, γιατί ο κόσμος δεν μετακινείται λόγω των μέτρων και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό να δουν τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί την επόμενη μέρα ή στο μέλλον. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στη Μαγνησία», είπε.

Οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες για όλους, με την κ. Σκούρτη να επισημαίνει ότι πριν την έναρξη της πανδημίας η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική, με δεκάδες κατοίκους ευρωπαϊκών χωρών και Ισραηλινούς να εκδηλώνουν έντονα το ενδιαφέρον για αγορά εξοχικών οικιών στο Πήλιο, αλλά και τη Μαγνησία γενικότερα.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον πάγωσε λόγω της πανδημίας, με την ίδια επαγγελματία να εκφράζει φόβους ότι θα διατηρηθεί για κάποιο διάστημα η ίδια εικόνα στην αγορά εξοχικών κατοικιών, χωρίς να επηρεάζονται, ωστόσο, τα αστικά ακίνητα.

«Για τα αστικά ακίνητα δεν υπάρχει λόγος να μην προκύψει κίνηση, αν η ζωή επανέλθει στην κανονικότητα» είπε, ενώ σημείωσε ότι θα αργήσει να επανακτήσει τον βηματισμό του ο κλάδος της αγοράς και πώλησης ακινήτων, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί σε όλα τα πεδία και σε όλο το φάσμα της οικονομίας γενικότερα.

Σε γενικές γραμμές, δηλώνει επιφυλακτική για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως: «Αν εξαιρέσουμε το κεφάλαιο εξοχικό, δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί το αστικό ακίνητο. Δεν νομίζω ότι αυτοί οι δύο μήνες έχουν επηρεάσει τόσο δραματικά τα οικονομικά των οικογενειών, που είχαν σκοπό να αγοράσουν κάποιο ακίνητο. Σίγουρα κάποιοι κλάδοι έχουν θιχτεί πάρα πολύ και σίγουρα τα οικονομικά κάποιων δεν θα είναι σε τόσο καλή κατάσταση όσο ήταν πριν, αλλά δεν ήταν απαραίτητα όλοι υποψήφιοι αγοραστές. Θεωρώ ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα εξακολουθήσουν να ενδιαφέρονται και εύχομαι να μη διαψευστώ» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου