ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική πορεία στο Βόλο

μαζική-πορεία-στο-βόλο-106807
Τη μαζικότατη πορεία που ξεκίνησε από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο ενάντια στα μέτρα χθες το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ, της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας, φοιτητικών συλλόγων, του ΕΠΑΜ και άλλων συλλογικοτήτων, παρ’ ολίγον να αμαυρώσει η ένταση, που ευτυχώς δεν γενικεύτηκε, κυρίως έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Άτομα ωστόσο που φορούσαν κουκούλες και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας «ξέσπασαν» κάποια στιγμή σπάζοντας την κάμερα στην Eurobank στην οδό Ιάσονος αλλά και δύο κάμερες σε ενεχυροδανειστήρια επί της οδού Καρτάλη με Αλεξάνδρας.
Για περισσότερη από μιάμιση ώρα τα οικοδομικά τετράγωνα από Κ. Καρτάλη μέχρι την οδό Μαυροκορδάτου, τόσο στην οδό Δημητριάδος, όσο και από την οδό Ιάσονος, είχαν αποκλειστεί από την Αστυνομία υπό το φόβο επεισοδίων, ενώ μία διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκονταν παρά πόδας και ακολουθούσε από απόσταση λίγων μέτρων την πορεία.
Άνδρες επίσης των ΜΑΤ βρίσκονταν στο στενό της οδού Σκενδεράνη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η παρέμβασή τους, αφού η ένταση περιορίστηκε σε λεκτικό κυρίως επίπεδο συνθημάτων κατά της Χ.Α και του φασισμού.
Η πορεία ξεκίνησε αρχικά από το Θόλο του Πανεπιστημίου. Ανεβαίνοντας στην οδό Δημητριάδος και στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη με Δημητριάδος «συνέπεσε» με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν τη δική τους πορεία.
Στο σημείο έγινε μία ολιγόλεπτη στάση και λίγο αργότερα η πορεία συνεχίστηκε και κατευθύνθηκε στην Ανθ. Γαζή και μέσω Ιωλκού , στην οδό Ιάσονος, όπου άτομα με κουκούλες, έσπασαν μία πινακίδα και τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας Eurobank. Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Ιάσονος, όπου στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής έγινε ολιγόλεπτη στάση και ακούστηκαν τα γνωστά συνθήματα εναντίον της Χ.Α. αλλά και της Αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους με κατεύθυνση στο Θόλο του Πανεπιστημίου, όπου και διαλύθηκαν χωρίς προβλήματα λίγο μετά τις 8 το βράδυ.


(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου