ΤΟΠΙΚΑ

Ισόβια για το έγκλημα στα Παλαιά με θύμα 29χρονο

ισόβια-για-το-έγκλημα-στα-παλαιά-με-θύμ-105964

Στον 30χρονο Αλβανό που το Μάιο του 2015 μάρσαρε και τον σκότωσε ακαριαία με το αυτοκίνητό του

Ενοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε ο 30χρονος Αλβανός που παραμόνευε τον 29χρονο κάτοικο Νέας Ιωνίας Αναστάσιο Μπουμπουλά, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών την Πρωτομαγιά του 2015 έξω από μπαρ στα Παλιά και στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του προκαλώντας ακαριαία το θάνατό του μετά από μαρσάρισμα μπροστά στα έντρομα μάτια πλήθους κόσμου επειδή ο 17χρονος κουνιάδος του έδωσε παραγγελία.

Η δίκη για το στυγερό έγκλημα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε κλίμα μεγάλη έντασης, συγκινησιακής φόρτισης, αλλά και λεκτικών διαπληκτισμών. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά από πρόταση του Εισαγγελέα Εδρας να κριθεί ένοχος, όπως κατηγορείται, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Υπέρ της πρότασης του Εισαγγελέα τάχθηκαν τρεις τακτικοί δικαστές και ένας ένορκος, ενώ τρεις ένορκοι διαφώνησαν. Ο κατηγορούμενος επέμεινε της αθωότητάς του για την ανθρωποκτονία ισχυριζόμενος ότι ο θάνατος επήλθε από τροχαίο ατύχημα δίχως να καταφέρει να πείσει το Δικαστήριο καθώς δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη μετά το διαπληκτισμό του άτυχου 29χρονου με έναν 17χρονο σε καφέ – μπαρ της πόλης, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές. Ομως η διαφωνία τους δεν σταμάτησε εκεί. Ο ανήλικος (κρατείται σε αντίστοιχο σωφρονιστικό κατάστημα) φώναξε βοήθεια και μεταξύ άλλων, τον 30χρονο δράστη με τον οποίο είχε συγγενική σχέση. Στο σημείο έσπευσαν, σύμφωνα με περιγραφές, περίπου 15 άτομα. Κρατούσαν καδρόνια στα χέρια και η έντασή τους ήταν εμφανής. Με τα ξύλα που κρατούσαν άρχισαν να σπάνε και ο θόρυβος του σπασίματος, όταν επιτέθηκαν σε ένα μηχανάκι, το οποίο έγινε στόχος του εκνευρισμού τους, έβγαλε έξω και από γειτονικά μπαράκια θαμώνες.

Δύο από τα άτομα της ομάδας που κάλεσε ο 17χρονος περίμεναν τον 29χρονο και την παρέα του, μπροστά από την είσοδο του μπαρ. Οι υπόλοιποι ήταν κρυμμένοι σε κάθετο δρόμο. Μόλις ο 29χρονος, οι δύο φίλοι του και η αδερφή του, βγήκαν από το κατάστημα, ακολούθησε συμπλοκή. Ο 29χρονος και η παρέα του δέχθηκαν απειλές, ύβρεις και επίθεση. Τον ξυλοδαρμό επιχείρησαν να σταματήσουν θαμώνες που έγιναν μάρτυρες του σκληρού καυγά.

Οταν ο 29χρονος, όμως, κατέβηκε στο δρόμο, το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος είναι γαμπρός του 17χρονου, παραμόνευε με άγριες διαθέσεις.

Μετά τη θανατηφόρα παράσυρση του άτυχου άντρα, το αυτοκίνητο συνέχισε να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα. Οι υπόλοιποι της ίδιας παρέας τράπηκαν σε φυγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου