ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακός μαθητικός διαγωνισμός για την εθελοντική αιμοδοσία

διαδικτυακός-μαθητικός-διαγωνισμός-105762

Από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας

Την υπέρτατη μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης προωθεί και ενισχύει ο διαδικτυακός διαγωνισμός αφίσας με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία που απευθύνεται στους μαθητές της περιοχής και δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν από το σπίτι. Ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας συμμετέχει στο πλαίσιο του πολύπτυχου διαγωνισμού που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους μαθητές από το σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας.

Σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλλει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια, με από διάφορες δράσεις, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και της κοινής γνώμης για τη μεσογειακή αναιμία και την εξάρτησή της από την εθελοντική προσφορά αίματος, συμμετέχει στον διαγωνισμό «Δημιουργούμε στο σπίτι».

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν αφίσα με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και να διαγωνιστούν από το σπίτι, μεταφέροντας το μήνυμα και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς αίματος με τη δική τους οπτική.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας υλοποιείται για πρώτη φορά, με την πρόεδρο του Συλλόγου Δέσποινα Λουκάκη να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και να βάλουμε τα παιδιά στη διαδικασία να σκεφτούν τι είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Ο σκοπός μας είναι η προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας» είπε.

Συγκινητική είναι, στο μεταξύ, η ανταπόκριση των Βολιωτών σε κάθε κάλεσμα κοινωνικής ευαισθησίας, ενώ όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία «ο κόσμος ανταποκρίθηκε στις συνεχείς εκκλήσεις για προσφορά αίματος, επέδειξε αλληλεγγύη και συνέβαλε αποφασιστικά στην κάλυψη των πάγιων αναγκών μας και στη διάρκεια της πανδημίας», είπε.

Παράλληλα, η κ. Λουκάκη προτρέπει τους Βολιώτες «να συνεχίσουν την εθελοντική αιμοδοσία γιατί οι ανάγκες μας είναι πάγιες και δεν περιορίζονται σήμερα ή στους επόμενους μήνες, αλλά σε όλη τη ζωή μας».

Υπόθεση ζωής είναι η προσφορά αίματος για τα μέλη του Συλλόγου, που δεν παραλείπουν να εκφράσουν θερμές ευχαριστίες στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Σοφία Κανταράκη για τη συνεργασία, ευελπιστώντας ότι «οι μαθητές να ανταποκριθούν στην πρόταση, περνώντας τον χρόνο τους ευχάριστα και δημιουργικά στο σπίτι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου