ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε το… κυνήγι μπακαλιάρου – Ουρές στα ιχθυοπωλεία

ξεκίνησε-το-κυνήγι-μπακαλιάρου-ου-1057316

Η φτηνότερη, σε σχέση με πέρυσι τιμή, εκτίναξε τη ζήτηση δημιουργώντας ουρές έξω από τα καταστήματα

Τεράστιες είναι οι ουρές που σχηματίζονται ήδη έξω από τα καταστήματα με τα θαλασσινά, ώστε να προλάβουν οι Βολιώτες να προμηθευτούν τον μπακαλιάρο ενόψει της γιορτής της Εθνικής Επετείου.

Μόλις μία εβδομάδα μετά την Καθαρά Δευτέρα οι περισσότεροι ετοιμάζονται για νέο τραπέζι θαλασσινών, όπου αυτή τη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίρνει ο μπακαλιάρος. Οι ιδιοκτήτες ιχθυοπωλείων και καταστημάτων με θαλασσινά κάνουν λόγο για δεκάδες τηλεφωνήματα για παραγγελίες.

Ωστόσο, πέρα από τη ζήτηση παρατηρείται, φέτος, και το φαινόμενο της αγοράς μεγαλύτερων ποσοτήτων, όπως σημειώνει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ιωάννα Καρανικόλα, ιδιοκτήτρια καταστήματος στο κέντρο του Βόλου.

«Η ζήτηση είναι, ομολογουμένως, μεγαλύτερη από πέρυσι. Οι πελάτες ξεκίνησαν αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα να επισκέπτονται το κατάστημα και να ζητούν για μπακαλιάρο, ενώ σε σχέση με πέρυσι αγοράζουν και μεγαλύτερες ποσότητες» εξηγεί η ίδια.

Θετικό ακόμη είναι ότι παρατηρείται μία μείωση στην τιμή του ψαριού, γεγονός που παρακινεί πολλούς να σπεύσουν για την έγκαιρη αγορά του. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον Βόλο μπορεί κανείς να βρει υγράλατο μπακαλιάρο με κόκκαλο στα 9,90 ευρώ το κιλό, υγράλατο χωρίς κόκκαλο στα 8,90 το κιλό, ενώ ο ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος ανέρχεται περίπου στα 6,90 ευρώ το κιλό.

«Οι περισσότεροι ζητούν ξαλμυρισμένα φιλέτα, προκειμένου να γλιτώσουν και την ταλαιπωρία της διαδικασίας του ξαλμυρίσματος» συμπληρώνει η κ. Καρανικόλα και προσθέτει ότι φέτος σημειώθηκε μεγάλη εισαγωγή του είδους, γεγονός που συνέβαλε και στη μείωση ή και συγκράτηση της τιμής του.

Πέραν όμως του μπακαλιάρου την τιμητική τους έχουν όλα τα σαρακοστιανά, με το χταπόδι και τα καλαμαράκια να βρίσκονται πολύ υψηλά στις προτιμήσεις των Βολιωτών παρά την ανιούσα πορεία στην τιμή που έχουν πάρει.

Τα περισσότερα μαγειρεία δέχονται παραγγελίες μέχρι και την Κυριακή, ενώ κάποια θα δέχονται και αυθημερόν, προκειμένου να ικανοποιήσουν και τους πελάτες της τελευταίας στιγμής.

Την τιμητική τους, όμως, έχουν και τα τσιπουράδικα. Για τους Βολιώτες, η 25η Μαρτίου είναι συνυφασμένη με τσίπουρα, ενώ το «κυνήγι» για την εύρεση τραπεζιού έχει ήδη ξεκινήσει.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου