ΤΟΠΙΚΑ

Τροχαία: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου

τροχαία-απαγόρευση-κυκλοφορίας-φορτ-1057018

Τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας από αύριο Παρασκευή 22 έως και ανήμερα της εθνικής επετείου, την 25η Μαρτίου, έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού περιλαμβάνουν και σε τοπικό επίπεδο την αστυνόμευση του οδικού δικτύου στις εισόδους της πόλης, αλλά και σε σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και σε σημεία μαζικής μετακίνησης επιβατών όπως είναι το λιμάνι του Βόλου και ο σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ.α..

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

Αποφασίστηκε επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 3,5 τόνου στις εθνικές οδούς.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα ισχύει από αύριο Παρασκευή (22/3), από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο (23/3) από ώρα 08:00 έως 13:00 και από την Δευτέρα (25/3), από ώρα 15:00 έως 21:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου