ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα… για τον τουρισμό το τριήμερο

ανάσα-για-τον-τουρισμό-το-τριήμερο-1056485

Χιλιάδες επισκέπτες «πλημμύρισαν» τη Μαγνησία

Δυνατή ώθηση για την τοπική επιχειρηματικότητα αποτέλεσε το τριήμερο των Αποκρεών σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Οι κρατήσεις των ξενοδοχείων ξεπέρασαν το 80%, με τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών να συγκεντρώνεται στον Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε ότι ο κόσμος ανέκτησε την εμπιστοσύνη του για τον Βόλο και το Πήλιο.

«Το συγκεκριμένο τριήμερο πήγε πολύ καλά για τα δεδομένα των τελευταίων μηνών. Οι κρατήσεις έφτασαν λίγο πάνω από το 80%, ενώ για ακόμη μία φορά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφτασαν στη Μαγνησία την τελευταία στιγμή και αναζητούσαν δωμάτιο για να απολαύσουν τις, έστω και σύντομες διακοπές τους. Ακόμη και Κυριακή πρωί, είχαμε αφίξεις για το Πήλιο και τον Βόλο» επεσήμανε ο κ. Ζαφείρης.

Το πρώτο τριήμερο του 2024 υπενθύμισε στους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και των υπόλοιπων συναφών κλάδων ότι η Μαγνησία αποτελεί έναν διαχρονικά αγαπημένο προορισμό για όλες τις εποχές.

Ωστόσο, για τον τουρισμό, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Επαγγελματίες του κλάδου αναφέρουν ότι ένα τριήμερο, δεν είναι αρκετό για να καλυφθεί η προηγούμενη… νεκρή περίοδος.

«Πήγαμε καλά, είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά το κέρδος δεν επαρκεί για να «πατσίσει» την υπόλοιπη περίοδο. Χρειάζεται μία κανονική και συνεχόμενη ροή, για να επιβιώσει ο κλάδος μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο ίδιο πλαίσιο, θετικά είναι, όπως είπε, τα μηνύματα για το ερχόμενο τριήμερο της 25ης Μαρτίου, καθώς, ήδη, οι προκρατήσεις φτάνουν στο 70%.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΥΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου