ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς τηλεκπαίδευσης 170 μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου

σε-ρυθμούς-τηλεκπαίδευσης-170-μαθητές-τη-105544

Κανονικά η πληρωμή και η ασφάλιση για την πρακτική τους άσκηση, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις, όπου εργάζονταν, έκλεισαν λόγω κορονοϊού

Σε ρυθμούς τηλεκπαίδευσης από την Τρίτη μετά το Πάσχα μπήκε και η Επαγγελματική Σχολή του ΟΑΕΔ Βόλου, με τους 170 σπουδαστές να παρακολουθούν πλέον μαθήματα μπροστά από τις οθόνες των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών. Στη σχολή, που ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας, τα τηλεμαθήματα καθυστέρησαν σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία, που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και τα μαθήματα εξ αποστάσεως ξεκίνησαν με μεγάλη συμμετοχή μαθητών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου Αλκιβιάδη Κουκουλή, στη σχολή λειτουργούν 11 τμήματα στις ειδικότητες τεχνικός ηλεκτρολογικών εργασιών, τεχνικός αερίων καυσίμων, μηχανικός αυτοκινήτων, μαγειρικής, αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, κομμωτικής, πληροφορικής, υπάλληλος διοικητικών καθηκόντων.

«Προς το παρόν έχουμε συστήσει οκτώ τμήματα τηλεκπαίδευσης και έχουμε δύο συντονιστές», αναφέρει ο κ. Κουκουλής επισημαίνοντας ότι από τη σχολή επιλέχθηκε η σύγχρονη εκπαίδευση.

Οι μαθητές προς το παρόν παρακολουθούν μαθήματα σε θεωρητική βάση και το επόμενο χρονικό διάστημα στόχος είναι μαθήματα μέσω υπολογιστή να γίνουν και για τα εργαστηριακά μαθήματα, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής εκπαίδευσης των σπουδαστών.

Για τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου το σχολείο δεν είναι το μοναδικό από το οποίο κλήθηκαν να απομακρυνθούν, όταν στις 11 Μαρτίου δόθηκε εντολή για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, που θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου.

«Οι δικοί μας μαθητές είναι ταυτόχρονα εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις στον κλάδο που έχουν επιλέξει να σπουδάσουν. Αμείβονται και ασφαλίζονται γι’ αυτό. Το θετικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι οι μαθητές μας αναγκάστηκαν να αφήσουν το σχολείο και επιπλέον να αναστείλουν την πρακτική τους άσκηση από τις εργασίες τους, ο ΟΑΕΔ καλύπτει τόσο τον μισθό που λάμβαναν, όσο και την ασφάλειά τους. Παρά το γεγονός ότι επιχειρήσεις και σχολή είναι κλειστές λόγω κορονοϊού, οι μαθητές μας ασφαλίζονται και πληρώνονται κανονικά», ανέφερε ο κ. Κουκουλής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου