ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερο αντί τριημέρου για τη Μαγνησία

διήμερο-αντί-τριημέρου-για-τη-μαγνησί-1055406

Χαμηλότερες πληρότητες σε σχέση με πέρυσι, αλλά και λιγότερες διανυκτερεύσεις

Από κινητικότητα, αλλά με πολλά διαθέσιμα ακόμη δωμάτια σε Βόλο και στην ευρύτερη Μαγνησία χαρακτηρίζεται το τριήμερο των Αποκρεών όσον αφορά τις προκρατήσεις.

Στον Βόλο και σε χωριά του κεντρικού Πηλίου, σύμφωνα με τον γραμματέα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γρηγόρη Κοντορίζο οι μέχρι στιγμής πληρότητες αγγίζουν το 85%.

«Είναι θετική εικόνα, αλλά με το δεδομένο ότι όλο το υπόλοιπο διάστημα δεν κινείται… ψυχή. Πέρυσι οι πληρότητες στα καταλύματά μας ήταν πολύ μεγαλύτερες, αλλά φέτος το περιμέναμε» επισημαίνει ο κ. Κοντορίζος.

Αύριο, πάντως, αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι επισκέπτες, καθώς είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα έρθουν για τριήμερο. Οπως τόνισε ο κ. Κοντορίζος μεγάλη πληγή για τις τουριστικές μονάδες είναι το γεγονός ότι οι διανυκτερεύσεις περιορίζονται στο ένα με δύο βράδια.

«Αλλες χρονιές τα ξενοδοχεία γέμιζαν από Παρασκευή μέχρι και Δευτέρα, φέτος οι περισσότεροι θα έρθουν Σάββατο με αναχώρηση τη Καθαρά Δευτέρα. Δεν κινείται εύκολα ένα ξενοδοχεία με μία και δύο διανυκτερεύσεις». Αναφορικά με τις τιμές, πρόσθεσε ότι ξεκινούν από τα 60 ευρώ με πρωινό, ενώ για τους πιο απαιτητικούς πελάτες φτάνουν μέχρι και τα 180 ευρώ.

«Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι ότι «πλακωνόμαστε» για δύο τριήμερα για να βγάλουμε τα… σπασμένα της προηγούμενης περιόδου. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε να δουλεύουμε έτσι» εξήγησε ο ίδιος.

Την παραπάνω διαπίστωση έκανε, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Προβλέψεων Κώστας Λεβέντης. Για τον ίδιο οι χαμηλές, σε σχέση με άλλες χρονιές πληρότητες, δεν πρέπει να συνδέονται με τις πλημμύρες.

«Στη Μαγνησία υπάρχει καθολική προσβασιμότητα, εμείς το ξέρουμε, αλλά πρέπει με κάποιον τρόπο να το επικοινωνήσουμε και στον κόσμο που ενδεχομένως να έχει αμφιβολίες για αυτό. Δεν φτάνουν οι συσκέψεις και τα σχέδια, θέλει δράσεις και προτάσεις» τόνισε ο ίδιος.

Ακόμη, ανέφερε ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ακρίβεια που δοκιμάζει τον κόσμο και τον αναγκάζει στο να περιορίσει δευτερεύοντα έξοδα.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου