ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε για ξενοδοχεία το «Εξοικονομώ – Επιχειρώ»

ανοιξε-για-ξενοδοχεία-το-εξοικονομώ-1054785

Αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας

Πρεμιέρα έκανε η πλατφόρμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, με το ενδιαφέρον ξενοδόχων στη Μαγνησία να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή μέχρι και τις 31 Μαρτίου και για πρώτη φορά περιλαμβάνει ξενοδοχεία έως και τριών αστεριών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, το οποίο, επιτέλους γίνεται πράξη.

«Το ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, αλλά και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων. Είναι πολύ θετικό και πρωτοφανές το γεγονός ότι για πρώτη φορά εντάσσονται πρωτίστως τα ξενοδοχεία, αλλά και ξενοδοχεία έως και τριών αστέρων, που αποτελούν την πλειονότητα των μονάδων στη Μαγνησία», εξήγησε ο κ. Ζαφείρης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων, όπως η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους, η εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και η αναβάθμιση των εξοπλισμών τους. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αντλίες θερμότητας και συστήματα ηλιακής θέρμανσης.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Ζαφείρης από τα κριτήρια που έχουν γίνει γνωστά δεν προκύπτει ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις και αποκλεισμοί, ενώ η συνολική ενίσχυση για το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών μπορεί να φτάσει έως και το 65%.

Σημειώνεται ότι οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 20.000 ευρώ, με το ποσοστό της αντίστοιχης ενίσχυσης να διαμορφώνεται στο 50% αυτών, δηλαδή μέχρι 10.000 ευρώ.

Οι μεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 25.000 ευρώ, με το ποσοστό της αντίστοιχης ενίσχυσης να φτάνει στο 40% αυτών, δύνανται δηλαδή να λάβουν ενίσχυση, επίσης, μέχρι 10.000 ευρώ.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου