ΤΟΠΙΚΑ

Ερημοποίηση σε βάθος 15ετίας – Ετησίως λείπουν από τη Θεσσαλία 500 εκατ. κυβικά μέτρα νερού

ερημοποίηση-σε-βάθος-15ετίας-ετησίως-1054559

Σε ένα μήνα θα παρουσιαστεί το τελικό master plan για το υδατικό πρόβλημα από την ομάδα των Ολλανδών επιστημόνων

Ερημοποίηση της Θεσσαλίας σε βάθος 15ετίας αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το υδατικό πρόβλημα, προβλέπουν οι Ολλανδοί επιστήμονες που συντάσσουν το master plan για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κάθε χρόνο λείπουν από το υδατικό ισοζύγιο της Θεσσαλίας 500 εκατ. κ.μ. νερού, μετέφερε ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος την ενημέρωση που είχαν οι δήμαρχοι της περιφέρειας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εκπροσώπους της ομάδας των Ολλανδών επιστημόνων, κατά την προχθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, θα χρειαστούν όμως έργα μεταφοράς νερού, τα οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικά, σε ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει σε περίπου έναν μήνα από σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Δήμου Βόλου, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων αποκατάστασης των υποδομών που προχωρούν με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σε αντίθεση με τις άλλες περιπτώσεις δήμων, όπου τα έργα έχει αναλάβει το ίδιο το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο σε ένα μήνα από σήμερα θα παραδοθεί η γέφυρα της Αλλης Μεριάς και τον Μάιο θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης στη Μακρινίτσα, μέσω Κουκουράβας.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις για έργα στην Αγία Παρασκευή, για τη μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης που συντάσσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ύψους 800.000 ευρώ αλλά και για αποκαταστάσεις στους χειμάρρους Αναύρου και Κραυσίδωνα. Επίσης εγκρίθηκε πίστωση 400.000 ευρώ για τον ηλεκτρομηχανολογικο εξοπλισμό του ΕΑΚ Βόλου.

«Κάθε μήνα καλύπτουμε ανάγκες ανά περιοχή. Κλείνει το ένα κομμάτι και προχωράμε στο επόμενο, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουμε βάλει. Θα ακολουθήσουν δρόμοι στην Άλλη Μεριά, στα Λεχώνια κ.ο.κ.», είπε ο κ. Μπέος για την πρόοδο των έργων.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον ρυθμό για τα έργα, προσωπικά, ως επιχειρηματίας και με τον τρόπο που έχω μάθει να λειτουργώ. Αλλά με δεδομένους τους ρυθμούς του δημοσίου θα δηλώσω πολύ ικανοποιημένος. Τα έργα στις υπόλοιπες περιοχές θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο. Κι εμείς ήδη θα έχουμε παραδώσει τα πρώτα. Δουλεύουμε νυχθημερόν και τα καταφέρνουμε. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Είμαστε πρωτοπόροι επειδή αγαπάμε την πόλη μας», τόνισε ο κ. Μπέος.

Στην Αγριά

Ηδη από προχθές, μηχανήματα του Δήμου Βόλου μπήκαν και στην παραλιακή της Αγριάς, όπου ξηλώνεται το κατεστραμμένο πεζοδρόμιο και γραμμές του ΟΣΕ για την άρση της επικινδυνότητας μετά τις πλημμύρες.

Εως την Παρασκευή οι εργασίες από πλευράς δήμου θα έχουν ολοκληρωθεί και στη συνέχεια ο ΟΣΕ θα αναλάβει την επανατοποθέτηση των γραμμών, οι οποίες θα είναι στο ύψος του οδοστρώματος.

«Εμείς θα ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις, αλλά μην δω παρκαρισμένο αυτοκίνητο στον χώρο. Οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών», είπε ζητώντας οι οδηγοί να σεβαστούν τον χώρο που θα προορίζεται για πεζούς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου