ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στις δικαστικές αίθουσες το θρίλερ της Αλοννήσου

στις-δικαστικές-αίθουσες-το-θρίλερ-τη-10546

Δύο αλιείς από την Αλόννησο παραπέμπονται για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος

Σε εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα κληθούν να απολογηθούν για τις πράξεις τους οι δύο ψαράδες από την Αλόννησο, που είδαν για τελευταία φορά τον 30χρονο Θεσσαλονικιό Γιώργο Καραμιχαηλίδη και δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν ενώ βρισκόταν σε κίνδυνο στη θάλασσα στον όρμο Βότση Αλοννήσου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και παραπέμπει με βούλευμα τους αλιείς σε Κακουργιοδικείο κατηγορούμενους για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο από κοινού σύμφωνα με το άρθρο 306 2Β του Π.Κ.

Ο 30χρονος Θεσσαλονικιός εξαφανίστηκε από τον όρμο Βότση Αλοννήσου στις 30 Αυγούστου 2016 και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Στις αλλεπάλληλες έρευνες του Λιμενικού βρέθηκαν μόνο τα ρούχα του και το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάκριση προέκυψε ότι οι δύο ψαράδες προκάλεσαν τον θάνατο του νεαρού Θεσσαλονικιού από αμέλεια. Ο ένας φέρεται να τον κλώτσησε για τον απωθήσει από τη βάρκα τους και να τον άφησε στο νερό αβοήθητο. Ο δεύτερος φέρεται να αδιαφόρησε. Ενώ ήταν παρών στο επεισόδιο και είδε τον αθώο νέο σε αυτή την κατάσταση δεν έκανε τίποτα για να τον απομακρύνει από τη θάλασσα και να τον οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Τα ρεύματα της θάλασσας παρέσυραν τον άτυχο 30χρονο που βρισκόταν στο νερό ενδεχομένως αναίσθητος από το χτύπημα και τον οδήγησαν σε άγνωστο σημείο. Ετσι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί η σορός του και η οικογένειά του συνεχίζει ακόμη να τον αναζητά και με κάθε τρόπο να προσπαθεί να ενημερωθεί τι συνέβη.

Το μοιραίο απόγευμα ο 30χρονος βρισκόταν στο νησί για διακοπές με τη φίλη του με την οποία είχαν έρθει από το Βέλγιο. Θα ήταν το πρώτο βράδυ των διακοπών τους στην Αλόννησο, όταν ο νέος αποφάσισε να φύγει από το δωμάτιο. Είπε στη φίλη του ότι θα πήγαινε μία βόλτα και θα γυρνούσε, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης μετέβη στον όρμο και στη συνέχεια ανέβηκε σε σκάφος που δεν ήταν δικό του. Οι δύο ψαράδες τον είδαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει από αυτό ενώ εκείνοι βρίσκονται στο δικό τους σκάφος σε απόσταση μερικών μέτρων.

Προς έκπληξή τους ο 30χρονος ξένος αντί να απομακρυνθεί βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπάει προς το μέρος τους φωνάζοντας ακατάληπτα. «Νόμιζα ότι είστε ένας αλλά τελικά είστε δύο», έλεγε ο Γιώργος, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. «Θα σας δώσω 400 ευρώ», τους είπε ακόμη, ίσως προσπαθώντας να τους ζητήσει να τον μεταφέρουν κάπου, να φύγει μακριά.

Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, ο Καραμιχαηλίδης έφθασε στο σκάφος των δύο αλιέων, έριξε τον σάκο του στην πλώρη και έπιασε το σκάφος με τα χέρια του με σκοπό να ανέβει σε αυτό. Όμως ο ένας αλιέας φέρεται όχι μόνο να τον απώθησε αλλά να τον κλώτσησε κιόλας.

Από την πλευρά τους οι αλιείς αρνούνται τις κατηγορίες. Ο ένας ισχυρίζεται ότι όταν ο Καραμιχαηλίδης άπλωσε τα χέρια του στα μπαλόνια του σκάφους εκείνος απλά πήρε τα χέρια του και τα απομάκρυνε από εκεί. Ο Θεσσαλονικιός στη συνέχεια πήρε το σακίδιό του και άρχισε να κολυμπάει προς την έξοδο του όρμου.

Τα ίδια λέει ο και ο δεύτερος ψαράς ότι τον είδαν να φεύγει στα ανοιχτά τη θάλασσας και να χάνεται.

Αμφότεροι κατέθεσαν ότι ειδοποίησαν τον αδερφό του ιδιοκτήτη του σκάφους όπου είχαν δει τον νεαρό νωρίτερα και εκείνος με τη σειρά του το Λιμενικό.

Μετά την παραπομπή των δύο ψαράδων η υπόθεση θα εκδικαστεί στο ακροατήριο Κακουργιοδικείου όταν προσδιορίσει τη δίκη το Εφετείο Λάρισας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου