ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης στη σπείρα νοθείας καυσίμων με πανελλήνια δράση

βολιώτης-στη-σπείρα-νοθείας-καυσίμων-1053892

Εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων αλλά και ποτών

Ενας 30χρονος Βολιώτης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 30 που συνελήφθησαν ή και που αναζητούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και εισήγαγε παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών.

Το όνομα του Βολιώτη μέλους της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται στην 26η θέση της λίστας που έχει στα χέρια της η αστυνομία, με την υπόθεση να έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και ποτά εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, υπό το συντονισμό των συναρμόδιων φορέων από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΕΛΥΤ, Δ’ ΤΕΣ, Τελωνείο Οινόης) και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων, διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα και εισήγαγαν παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών.

Εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών για νόθευση καυσίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, για την υπόθεση συνελήφθησαν είκοσι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη δέκα μέλη της.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ανταγωνισμού και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό.

Τα μέλη των υποομάδων είχαν συγκεκριμένους ρόλους, όπως:

-η αναζήτηση χημικών διαλυτών, αποθηκευτικών χώρων και φορτηγών οχημάτων,

-η συνεννόηση με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Βουλγαρίας, για τον χρόνο και τρόπο εισαγωγής των χημικών διαλυτών, καθώς και τη μετέπειτα μεταφορά και αποθήκευση,

-η ανεύρεση και παραγγελία πρώτων υλών για την παραγωγή χημικών διαλυτών,

-η εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς των διαλυτών και

-η προμήθεια και διακίνηση της λαθραία εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Ως βασικό χώρο για τις δραστηριότητές τους χρησιμοποιούσαν χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου