ΤΟΠΙΚΑ

Σφράγισαν τα πάρκινγκ στην εθνική

σφράγισαν-τα-πάρκινγκ-στην-εθνική-1053296

Μόνη προσέγγιση, αφού πληρώσουν διόδια – Επιβάτες πηδούν πάνω από συρματοπλέγματα με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα

Απίστευτο κι όμως συνέβη… Η εταιρεία διαχείρισης της εθνικής οδού σφράγισε τα πάρκινγκ από την πλευρά των παραδρόμων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σε αυτά πρόσβαση παρά μόνο μέσω του εθνικού οδικού δικτύου. Πάρκινγκ που χρησιμεύουν και ως στάσεις δρομολογίων των υπεραστικών λεωφορείων δεν είναι προσβάσιμα από παράδρομους και επιβάτες είτε πηδούν πάνω από συρματοπλέγματα με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα είτε αναγκάζονται όχι μόνο να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν αλλά και να πληρώσουν διόδια μέσα στα χωριά τους!

Το θέμα ανέδειξε με επιστολή του προς την εταιρεία διαχείρισης της εθνικής οδού, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αλλά και τον Δήμο Φερών ο κ. Γιάννης Γεωργούδης, ο οποίος αναφέρεται στο παράδειγμα του πάρκινγκ της Χλόης. Το πρόβλημα είναι όμως γενικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρη Κολυνδρίνη.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυνδρίνη, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, τα πάρκινγκ έχουν σφραγιστεί από την πλευρά των παραδρόμων, μέσω των οποίων κινούνται κάτοικοι γύρω χωριών. Στην περίφραξη που υπήρχε, μπήκε διπλή σίτα και συρματόπλεγμα και η πόρτα εισόδου προς τα πάρκινγκ κλείδωσε.

Κάτοικοι χωριών για να έχουν πρόσβαση στα πάρκινγκ, τα οποία χρησιμεύουν και ως στάσεις των υπεραστικών λεωφορείων, αναγκάζονται να βγαίνουν στην εθνική οδό και αφού περάσουν διόδια. Για παράδειγμα για την περίπτωση του πάρκινγκ της Χλόης, αν κάποιος θελήσει να πάρει υπεραστικό λεωφορείο για Θεσσαλονίκη, θα πρέπει ο οδηγός που θα τον μεταφέρει με ΙΧ μέχρι το συγκεκριμένο σημείο να πληρώσει βγαίνοντας στα διόδια λίγο μετά το ΠΕΒ και μπαίνοντας να καταβάλλει διόδια στο Μεγάλο Μοναστήρι!

Από τις στάσεις στα πάρκινγκ εξυπηρετούνται κυρίως φοιτητές που μετακινούνται με λεωφορεία μετά την διακοπή των δρομολογίων του τρένου εξαιτίας των πλημμυρών. Πολλοί φοιτητές πηδούν πάνω από συρματοπλέγματα για να μην αναγκάσουν τους γονείς τους να κάνουν τον κύκλο πληρώνοντας και διόδια και οι βαλίτσες περνούν… ιπτάμενες πάνω από αυτά.

«Αυτό που έχει γίνει είναι απαράδεκτο. Από τα πάρκινγκ εξυπηρετείται κόσμος από τα χωριά», αναφέρει ο κ. Κολυνδρίνης για το σφράγισμα των πάρκινκγ της εθνικής οδού από το ύψος της Πελασγίας έως το Κλειδί Ημαθίας. «Να κλειδώνουν τα πάρκινγκ και να αυξάνουν τα διόδια είναι καλοί. Στις υποχρεώσεις τους δεν είναι καλοί», καταγγέλλει ο κ. Κολυνδρίνης για την παραχωρησιούχο εταιρεία. «Οι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς δεν βλέπουν τι γίνεται; Ταλαιπωρείται κόσμος», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε ούτε να πάμε τα παιδιά μας ούτε να τα πάρουμε από τα πάρκινγκ μέσω παραδρόμων. Θα πρέπει να πάμε από την εθνική και να πληρώσουμε διόδια και στο ΠΕΒ και στο Μεγάλο Μοναστήρι. Το θέμα είναι μεγάλο και αφορά πολύ κόσμο», σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Γιώργος Παπαδάμ, ο οποίος θα θέσει το ζήτημα και στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να γίνει παρέμβαση.

Η επιστολή

Στην επιστολή του ο κ. Γεωργούδης αναφέρει αναλυτικά:

«Αγαπητοί κύριοι

Σας ενημερώνω, όπως καλά γνωρίζετε, ότι τα δρομολόγια Βόλου – Θεσσαλονίκη – Βόλου κάνουν στάση και από τις δύο πλευρές, στο πάρκινγκ της Χλόης (Βελεστίνου), όπου διαρκώς εξυπηρετούνται πάρα πολλοί επιβάτες και ιδίως φοιτητές των γύρω χωριών. Πρόσφατα οι είσοδοι πρόσβασης προς το πάρκινγκ από τους παράπλευρους δρόμους, με σκοπό την άνοδο ή κάθοδο των επιβατών έχει σφραγισθεί με πλέγμα ενισχυμένης σήτας και έχουν τοποθετηθεί παντού κάμερες ελέγχου. Όμως οι σήτες εύλογα καταστρέφονται από τους απεγνωσμένους επιβάτες, ώστε να απεγκλωβιστούν και εξυπηρετηθούν.

Γεννώνται αρκετά και εύλογα ερωτήματα στον καθένα, που υποχρεούστε να απαντήσετε:

Για ποιο λόγο σφραγίσθηκαν οι είσοδοι των πάρκινγκ, που μέχρι τώρα ήταν στάση επιβατών υπεραστικών λεωφορείων;

Ποιους ενημερώσατε γι’ αυτήν την αιφνιδιαστική ενέργεια;

Εάν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, γιατί δεν ενημερώθηκε το επιβατικό κοινό, αλλά και το ΚΤΕΛ Μαγνησίας;

Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας γιατί βγάζει εισιτήρια από και προς Χλόη, την στιγμή που δεν υπάρχει είσοδος και έξοδος των επιβατών;

Εάν θέλετε να καταργήσετε την συγκεκριμένη στάση, τότε πρέπει να βρείτε μία εναλλακτική λύση και να δημιουργήσετε μία άλλη στάση σε κοντινή απόσταση, ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό των σπουδαστών των γύρω 18 χωριών.

Βάλτε απαγορευτικές πινακίδες στα πάρκινγκ, που να εξηγούν τους λόγους απαγόρευσης.

Ας συνεργαστούν επιτέλους η ΠΑΘΕ, το ΚΤΕΛ Μαγνησίας, η Αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας και ο Δήμος Φερών, ώστε να δοθεί μία άμεση λύση».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου