ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόγνωση οι γονείς του 12χρονου που δέχεται μπούλινγκ: «Οσοι γνωρίζετε, μιλήστε…»

σε-απόγνωση-οι-γονείς-του-12χρονου-που-δ-1052512

«Τους αποκαλούν “άρχοντες” και όλοι τους γνωρίζουν, αλλά φοβούνται να μιλήσουν» επιμένουν οι γονείς του παιδιού

Οι γονείς του 12χρονου μαθητή που κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως το παιδί τους δέχεται μπούλινγκ από συμμαθητές του στο Γυμνάσιο που φοιτά στη Νέα Ιωνία, χθες έκαναν ένα βήμα παραπέρα απευθύνοντας έκκληση και σε άλλους γονείς να «σπάσουν τη σιωπή» τους και να μιλήσουν για περιστατικά που αφορούν στα δικά τους παιδιά.

Ο 12χρονος μαθητής δεν πήγε χθες σχολείο, ενώ σήμερα που το σχολείο του έχει προγραμματίσει σχολική εκδρομή επίσης θα παραμείνει σπίτι όπως δήλωσε στους γονείς του.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την υπόθεση. Ο Σωκράτης Σαβελίδης αποδέχτηκε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο ο ίδιος ενημερώθηκε ότι το κλίμα ήταν «συγκρουσιακό» μέσα στο σχολείο, ωστόσο, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως οι εκδοχές που του παρουσιάστηκαν από τους καθηγητές δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έγινε μπούλινγκ κατά του 12χρονου. Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε «διένεξη», για την οποία η ευθύνη ανήκει εξίσου και στις δύο πλευρές.

Όταν ο κ. Σαβελίδης ρωτήθηκε αν κρίνει σκόπιμο να δοθεί εντολή προκειμένου να γίνει πειθαρχική ένορκη διοικητική εξέταση στο σχολείο, είπε πως εκτιμά ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο ακόμη, διότι «η διεύθυνση της σχολικής μονάδας, ο σύμβουλος εκπαίδευσης και οι υπόλοιποι καθηγητές συνομιλούν τόσο με την οικογένεια του 12χρονου μαθητή όσο και με τα άλλα παιδιά, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, αφού εξεταστούν όλοι οι παράμετροι».

Όπως είπε, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και η εκπαιδευτική κοινότητα χειρίζεται το θέμα με τον πρέποντα παιδαγωγικό τρόπο, ώστε να επανέλθει η ηρεμία.

Οι γονείς του 12χρονου, πάντως, δεν πρόκειται να παραμένουν με σταυρωμένα χέρια. Ο πατέρας του χθες επανέλαβε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως για τον ίδιο προέχει να αποκατασταθεί η καλή ψυχολογία του παιδιού του, που είναι ράκος με όσα συμβαίνουν, και παράλληλα θα ενημερώσει την Εισαγγελία Ανηλίκων, σε μία προσπάθεια να προστατευθεί το παιδί του στο σχολικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση να μιλήσουν και άλλοι γονείς.

«Τους αποκαλούν “άρχοντες”»

«Είναι συγκεκριμένοι μαθητές, τους οποίους όλοι τους γνωρίζουν, που επιτίθενται σε συμμαθητές τους, θέλοντας να δείξουν ότι εκείνοι είναι δυνατοί. Τους αποκαλούν μάλιστα “άρχοντες”. Κάποια παιδιά ενδεχομένως να ήθελαν να μιλήσουν αλλά φοβούνται να μην υποστούν επιθέσεις όπως ο γιος μας», τόνισε χθες ο πατέρας του 12χρονου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσφορία του για τις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο ημερίδας ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

«Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το όλο θέμα, όμως το παιδί μας είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν πήγε ούτε σήμερα σχολείο, ούτε αύριο (σ.σ. σήμερα) θα συμμετάσχει στη σχολική εκδρομή. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε απροστάτευτο υπό αυτές τις συνθήκες. Παρακαλώ τους γονείς άλλων παιδιών που έχει πέσει στην αντίληψή τους κάποιο παρόμοιο συμβάν μ΄ όσα μας κατήγγειλε το δικό μας παιδί, να βγούνε να μιλήσουν. Δεν πρέπει να σιωπούμε», ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένος ο πατέρας του 12χρονου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου