ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα με καταλήψεις για το Πανεπιστήμιο

πρεμιέρα-με-καταλήψεις-για-το-πανεπισ-1051791

Το εαρινό εξάμηνο ξεκίνησε, ενώ οι πολλές σχολές παραμένουν κλειστές

Κανονικά ξεκίνησε, χθες, το εξάμηνο και για τα 35 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά από μία περίοδο καταλήψεων και κινητοποιήσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο για τέσσερα εκ των 35 τμημάτων του.

Παρά το γεγονός ότι τα τέσσερα τμήματα δεν έχουν ολοκληρώσει το χειμερινό εξάμηνο, ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί αν το εξάμηνο έχει χαθεί και συνεπώς θα πρέπει να επαναληφθεί ή εάν θα δοθεί άλλη λύση από το υπουργείο Παιδείας.

«Ο σωστός όρος είναι ότι το εξάμηνο δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς δεν ολοκληρώθηκαν ορισμένα από τα μαθήματα και δεν ολοκληρώθηκε η εξεταστική περίοδος. Δεν είναι σίγουρο, ακόμη, αν χάθηκε το εξάμηνο. Δεν γνωρίζουμε αν στο εγγύς μέλλον θα επανέλθει με ανακοίνωση το Υπ. Παιδείας, σύμφωνα με την οποία θα δίνει είτε παράταση για αυτά τα τμήματα είτε τη δυνατότητα εξέτασης των χαμένων μαθημάτων» αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρύτανης Ευθύμης Προβίδας.

Πρόκειται για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στον Βόλο, όπου δεν ολοκληρώθηκαν ούτε τα μαθήματα ούτε η εξεταστική, το τμήμα Αρχιτεκτονικής επίσης στον Βόλο, όπου δεν έγινε η εξεταστική, το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στον Βόλο, όπου δεν έγινε η εξεταστική για τρία μαθήματα και το τμήμα Ιατρικής στη Λάρισα, όπου δεν πρόλαβαν την εξεταστική για συνολικά 12 μαθήματα.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Συγκλήτου και βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα ξεκίνησαν χθες για όλα, ανεξαιρέτως τα τμήματα, μερικά εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη υπό καθεστώς κατάληψης.

Η Ιατρική Σχολή που εδράζει στη Λάρισα, αποφάσισε να κλιμακώσεις τις κινητοποιήσεις της ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, διατηρώντας την κατάληψη για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Στον Βόλο υπό κατάληψη παραμένουν οι σχολές που στεγάζονται στον Θόλο, η Αρχιτεκτονική, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, το Τμήμα Χωροταξίας, καθώς και η Γεωπονική Σχολή.

Φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν καθημερινά γενικές συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

«Θα κατέβει μεγάλη αντιπροσωπεία από τον Βόλο, σχεδόν από το σύνολο των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εχουν, ήδη, ναυλωθεί λεωφορεία και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές» αναφέρει ο Γιώργος Νικολούλης, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου του Οικονομικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου