ΤΟΠΙΚΑ

«Ανοιχτές θύρες» με… κλειστές πόρτες – Στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου στον Βόλο

ανοιχτές-θύρες-με-κλειστές-πόρτες-1036616

Οι καταλήψεις των φοιτητών κράτησαν μακριά τελειόφοιτους των λυκείων που θα γνώριζαν τις εγκαταστάσεις και τα προγράμματα του ιδρύματος

«Ανοιχτές θύρες» με… κλειστές πόρτες για 11 από τα 14 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, εξαιτίας των φοιτητικών καταλήψεων. Τελειόφοιτοι μαθητές λυκείου, που μέσω του θεσμού των «Ανοιχτών Θυρών» θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχασαν την ευκαιρία, καθώς στην πλειοψηφία τους τα τμήματα είναι κλειστά, με τους φοιτητές να αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το πρόγραμμα των «Ανοιχτών Θυρών», μέσω του οποίου μαθητές γνωρίζουν τις σχολές και τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος για να γίνουν τα τμήματα συνειδητές επιλογές των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων, διεξήχθη την τρέχουσα εβδομάδα και ολοκληρώθηκε χθες, με την υποδοχή μόλις 600 μαθητών σε μόλις τρία από τα 14 συνολικά τμήματα του Βόλου.

Τις πόρτες τους άνοιξαν τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Κάθε χρόνο τμήματα του Βόλου και συνολικά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποδέχονταν περισσότερους από 3.000 μαθητές. Πέρυσι, το Π.Θ. είχε υποδεχθεί πάνω από 5.000 μαθητές.

Φέτος υπολογίζεται ότι μόλις χίλιοι μαθητές γνώρισαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εκ των οποίων 600 περίπου στον Βόλο.

Από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων δεν έγινε μετάθεση της εβδομάδας υποδοχής των μαθητών, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι τελειόφοιτοι λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις επόμενες ημέρες μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.

Το ενδιαφέρον ήταν και φέτος πολύ μεγάλο από σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ωστόσο, τα περισσότερα τμήματα είτε ακύρωσαν τα προγράμματά τους, είτε σε συνεννόηση με τα σχολεία μετέθεσαν για άλλες ημερομηνίες τις επισκέψεις, εφόσον λήξουν οι καταλήψεις των φοιτητών.

Σημειώνεται ότι έως και χθες, οι καταλήψεις συνεχίζονταν στα περισσότερα τμήματα και αναμένεται να συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, μολονότι ξεκινά το εαρινό εξάμηνο σπουδών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου