ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγέλλουν την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά θάλασσα

καταγγέλλουν-την-αποστολή-της-φρεγάτ-1051208

Οι Πολιτικοί Συνταξιούχοι Δημοσίου Μαγνησίας

Πλήρη αντίθεση στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση με το οποίο εμβαθύνει περαιτέρω την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών της υποχρεώσεων εκφράζουν οι πολιτικοί συνταξιούχοι Δημοσίου της Μαγνησίας.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που συνήλθε την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά θάλασσα.

Αναλυτικά ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου αναφέρει: «Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει σχέση με τα κυρίαρχα δικαιώματα και τις ανάγκες άμυνας της χώρας, αλλά εξυπηρετεί τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και συμφέροντα.

Το αστρονομικό κόστος 8,6 δισ. ευρώ που είναι δυσβάσταχτο θα οδηγήσει στην παραπέρα φτωχοποίηση τους συνταξιούχους και το λαό μας.

Τα «δώρα» εκ μέρους των ΗΠΑ είναι το αντίτιμο της συμβολή μας στην ενίσχυση με πολεμικό υλικό της Ουκρανικής κυβέρνησης στον πόλεμο που διεξάγει δύο (2) χρόνια τώρα με την καπιταλιστική Ρωσία.

Δεν συναινούμε στις αποφάσεις της κυβέρνησης που εμπλέκουν τη χώρα στους πολέμους στη Μέση Ανατολή, Ουκρανία και αλλού, ούτε στη διάθεση υποδομών για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, στη αποστολή πολεμικού υλικού, ενόπλων δυνάμεων εκτός συνόρων στα πολεμικά μέτωπα.

Καταγγέλλουμε την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά θάλασσα, που βάζει σε μύριους κινδύνους το πλήρωμα, παιδιά του λαού μας, που στέλνονται χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα, για τις ανάγκες των σχεδίων του ευρωατλαντικού άξονα και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των Ελλήνων εφοπλιστών. Στη ζώνη αυτή κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί του ΝΑΤΟ με την Κίνα για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους, με πρόσχημα την αποκατάσταση της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας σε ένα εξαιρετικά στρατηγικό διάδρομο για τα συμφέροντα της ΕΕ που συγκρούονται με τα συμφέροντα άλλων ισχυρών δυνάμεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου