ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρό ατύχημα στις γραμμές στην Αγριά – 50χρονη τραυματίστηκε στο πρόσωπο

σοβαρό-ατύχημα-στις-γραμμές-στην-αγρι-1050551

Είχε βγει για την Κυριακάτικη βόλτα της και κατέληξε στο Νοσοκομείο

Σοβαρό ατύχημα στην παραλιακή Αγριάς, η οποία μετά τις πλημμύρες θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή. Μία 50χρονη γυναίκα που είχε βγει για την κυριακάτικη βόλτα της, σκόνταψε πάνω στα χαλάσματα και έπεσε με αποτέλεσμα να «σακατευτεί» στο πρόσωπο, να χτυπήσει σοβαρά τον αγκώνα της και άλλα σημεία του σώματός της.

Καταστηματάρχες στην παραλιακή της Αγριάς ανέφεραν ότι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσπευσε να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα που ήταν στην κυριολεξία μέσα στα αίματα και έπρεπε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους επαγγελματίες της παραλιακής της Αγριάς, που βλέπουν την περιοχή να έχει αφεθεί στην τύχη της μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Το πεζοδρόμιο που είχε δημιουργηθεί στην κάτω πλευρά προς τη θάλασσα, για την υπερύψωση και προστασία των γραμμών του μικρού τρένου του Πηλίου, έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία που αποτελούν παγίδες.

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πεζούς, ΑμεΑ, μητέρες με μωρά στα καροτσάκια που αναγκάζονται να κυκλοφορούν από το οδόστρωμα, δίπλα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα ακόμη και τη ζωή τους.

Επαγγελματίες της περιοχής είχαν προσφύγει στην Εισαγγελία θέτοντας ζήτημα ασφάλειας των πολιτών και εργαζομένων τους.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να ξεκινήσει εργασίες να ξηλωθεί το πεζοδρόμιο προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα, μία ημέρα όμως αργότερα, τις εργασίες σταμάτησε η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, καθώς πάνω στο πεζοδρόμιο υπάρχει μνημείο: οι γραμμές του Μουντζούρη.

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ζούμε καθημερινά μικροατυχήματα. Την ίδια ώρα ως επαγγελματίες καταστρεφόμαστε γιατί σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να δουλέψουμε τις επιχειρήσεις μας. Χάνουμε τα δύο τριήμερα του Μαρτίου και πλέον έχουμε να ελπίζουμε μόνο για το Πάσχα», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αγριάς, Φώτης Καραουλάκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου