ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν την κουζίνα αλληλεγγύης (φωτο)

στηρίζουν-την-κουζίνα-αλληλεγγύης-φω-105016

Δεκάδες Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στο φιλανθρωπικό μπαζάρ που διοργάνωσε το κατάστημα Σοφιάδη

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί το μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε προχθές για την ενίσχυση της κουζίνας αλληλεγγύης, με την αρωγή του καταστήματος και της λέσχης Σοφιάδη.

Τα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά των Πουλιών, του τοπικού Τμήματος Οδηγών, παραχωρήθηκαν στην κουζίνα αλληλεγγύης, προκειμένου να δοθούν για την ενίσχυση του έργου που αναπτύσσεται, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Νίκος Σοφιάδης έκοψε την πίτα του καταστήματος και ανήγγειλε τη διοργάνωση αντίστοιχης φιλανθρωπικής εκδήλωσης περί τα τέλη Μαΐου στον προαύλιο χώρο του πολυχώρου Τσαλαπάτα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σοφιάδης, ανέφερε ότι «οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε, φροντίζουμε να είναι ενταγμένες στο πνεύμα αλληλεγγύης για τον κοινωνικό περίγυρο, ενώ το μήνυμα που εξάγεται από κάθε παρόμοια πρωτοβουλία είναι η ευαισθητοποίηση που υπάρχει στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της πόλης, που προσπαθούν να συνδράμουν όσους έχουν ανάγκη».

Στο μεταξύ, στη φιλανθρωπική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο, θα συμμετάσχουν οι Μάγνητες τυφλοί, ο Ιππόκαμπος, η κουζίνα αλληλεγγύης, το τμήμα οδηγών παράρτημα Βόλου, οι Ναυτοπρόσκοποι Αγριάς, το Γηροκομείο, οι Ασπρες Πεταλούδες και ο Σύλλογος Κωφών και βαρηκόων.

Η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της κουζίνας αλληλεγγύης, υπογράμμισε από την πλευρά της ότι η τοπική κοινωνία συνέδραμε για μια ακόμη φορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σημαντικό ποσοστό των κατοίκων της περιοχής μας. Σε μια εποχή κατά την οποία αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια και παράλληλα αναζητείται πολυχώρος που θα αξιοποιηθεί υπέρ των αστέγων και απόρων κατοίκων της Μαγνησίας, από την κουζίνα αλληλεγγύης, κάθε προσπάθεια κοινωνικής ευαισθητοποίησης είναι σημαντική και άξια υποστήριξης.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου