ΤΟΠΙΚΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ

ραγδαία-επιδείνωση-του-καιρού-από-σήμ-1042171

Συστάσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις βραδινές ώρες σήμερα Κυριακή και μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά για τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 26-02-2024 με βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα.

Κατόπιν τούτου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης.

Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως αποφύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού, ενώ ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και την αποφυγή δραστηριοποίησής κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου.

Ακόμη, Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα, ενώ ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση των πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ.: 24213- 53800 & 108).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου