ΤΟΠΙΚΑ

Αλεπού – τακτικός βραδινός επισκέπτης

αλεπού-τακτικός-βραδινός-επισκέπτη-104825

Σε εξοχικό σπίτι στον Προφήτη Ηλία Αφετών

Εναν ασυνήθιστο… μουσαφίρη, φιλοξενούσε τα βράδια του Αυγούστου, οικογένεια Βολιωτών, στο εξοχικό της στο Πήλιο. Μια αλεπού, τους επισκεπτόταν σχεδόν κάθε βράδυ και μολονότι… απρόσκλητη, η οικογένεια είχε πάντα «ανοιχτό το σπιτικό της».

Το πρώτο βράδυ που εμφανίστηκε η αλεπού στην αυλή του εξοχικού της οικογένειας στον Προφήτη Ηλία Αφετών, τα μέλη της με έκπληξη παρακολουθούσαν τις κινήσεις της. Το ζώο, φαίνεται να έψαχνε για φαγητό για το λόγο αυτό κατηφόρισε σε περιοχή προς τη θάλασσα.

Πίστευαν ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, όμως την επομένη το βράδυ, ο απρόσκλητος επισκέπτης επέστρεψε. Εκτοτε ξεκίνησαν να βάζουν «λιχουδιές» στην αυλή για να τις βρίσκει ο… μουσαφίρης τους. Σχεδόν κάθε βράδυ, μεταξύ 11:30 και 12 τα μεσάνυκτα, η αλεπού έδινε το παρών στην αυλή της οικογένειας.

Φαίνεται μάλιστα ότι το ζώο ήταν εξημερωμένο. Ετσι δεν τρόμαξε όταν τα παιδιά της οικογένειας θέλησαν να πλησιάσουν και να δουν από κοντά το όμορφο ζώο. Εφθασαν μάλιστα να την ταΐζουν, χωρίς η αλεπού να φοβάται. Οι φωτογραφίες, αποτελούν πειστήρια της καλοκαιρινής σχέσης που αναπτύχθηκε μεταξύ της αλεπούς και μελών της οικογένειας.

«Είχαμε να το ζήσουμε από την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών στο Πήλιο, οπότε και τα ζώα κατηφόριζαν προς τη θάλασσα σε αναζήτηση τροφής», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του εξοχικού Γεράσιμος Τσιμπλούλης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου